avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Servitute de vedere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Servitute de vedere

in urma cu 10 ani am vandut fratelui meu o bucata de pamant din cartea mea. El si-a construit o casa cu 2 etaje cu vedere spre proprietatea mea. Pe o latura, exact pe limita de proprietate, iar pe cealalta latura a lasat o distanta de nici un metru. La intocmirea actelor el a renuntat la dreptul de servitute de vedere, obligandu-se sa aiba spre proprietatea mea doar o fereastra de aerisire. Intre timp am avut diverse conflicte. Acum el vrea sa vanda casa, dar casa are spre proprietatea mea o gramada de ferestre. Va rog sa-mi spuneti ce drepturi am eu in aceasta situatie, si daca el este obligat sau nu sa-si astupe toate geamurile.
Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: ana cata , utilizator 20:39, 20 Septembrie 2009
stiu , ca un model de actiune nu imi va rezolva problema cu certitudine, dar as vrea sa va intreb care ar fi acele probleme pe care as putea sa le intampin?
in actiune as putea sa cer si despagubiri , pe langa cheltuieli de judecata? ce ii poate face instanta in cazul in care mi s-ar da castig de cauza iar paratii respectivi nu vor respecta hotararea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act notarial servitute = 0? va rog ajutati-ma AncaPrincess AncaPrincess In urma cu zece ani i-am vandut fratelui meu o parte din terenul meu pe care l-am ajutat sa isi construiasca o casa..La momentul respectiv i-am acordat ... (vezi toată discuția)
Ferestre vecin melaniat melaniat Buna ziua! Am si eu o intrebare legata de distanta intre proprietati si despre ferestrele vecinului . Casa lui este construita la o distanta de aproximativ ... (vezi toată discuția)
Distanta legala fata de gard catalucan catalucan Buna ziua, am construit anul acesta o casa. In proiect distanta fata de gardul vecinului era de 60cm conform Codului Civil. Vecinul m-a amenintat ca o sa am ... (vezi toată discuția)