Buna rog să mă ajutați să înțeleg ce să înțeleg din hotărârea :10 luni cu suspendare condiționată plus 2 ani și 10luni de încercare cat trebuie să treacă să îmi curat cazierul? Trebuie făcută cerere?Va mulțumesc și Doamne Ajuta!
Termenul de incercare se compune din cuantumul pedepsei aplicate ( 10luni ) la care se adauga un interval de timp de 2 ani prevazut de art. 82 c.pen. ( vechiul cod penal).
Termenul de incercare se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Daca sunt indeplinite conditiile art 86 din acelasi cod penal, la expirarea termenului veti fi reabilitat de drept.
Art. 86 c.pen
Reabilitarea în cazul suspendării condiţionate a executării pedepsei
Dacă condamnatul nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în baza art. 83 şi 84, el este reabilitat de drept.
Dupa expirarea termenului solicitati eliberarea unui certificat de cazier si in functie de acesta se pot face demersurile necesare.
Cazier
homonai
Intrebarea mea este ca am un proces penal incheiat pentru lovire si alte violente, cu o condamnare de 2 ani cu suspendare. Asta inseamna un cazier patat. Va fi ... (vezi toată discuția)