avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident usor cu victime
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident usor cu victime

Buna ziua, acum 6 luni, am avut parte de o intamplare nefericita, conducand pe timp de seara, mi-a sarit un pieton pe trecere, cu mentiunea ca nu l-am vazut din cauza masinilor parcate, intr-adevar aveam viteza putin peste limita normala. Contactul a fost cumva lateral, dumnealui lovindu-se de usa mea din spate.. dupa care domnul s-a dezechilibrat mai mult si a cazut. M am dat jos din masina, si am vrut sa sun la 112, si sa l duc pe domn la cea mai apropiata sectie medicala, insa dumnealui a refuzat orice.. Ne am inteles impreuna, ca sa vedem cum se simte, si apoi sa luam o decizie. Au trecut mai multe saptamani in care am tinut legatura, domnul preciza mereu ca nu se simtea bine, dar totusi refuza orice investigatie.. Intre timp, dupa aproape 3 luni in care nu am mai vorbit, si din cauza ca i-am pierdut numarul dansului, dat fiind faptul ca am dat telefonul la reparat, si mi s-a intors fara numere... primesc astazi un apel, practic dupa 6 luni de la accident cum ca domnul in cauza nu se simte bine, si sa ne vedem. Intrebarea mea ar fi, ce anume ar fi de facut.. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 21:37, 10 Aprilie 2017
Buna ziua,

Nu ati procedat corect prin faptul ca nu ati anuntat incidentul la 112. Este posibil ca victima sa va faca plangere penala pentru vatamare din culpa (depinde daca intr-adevar a suferit ceva leziuni sau nu), situatie in care vi se poate retine si infractiunea de parasire a locului accidentului.

Vedeti ce inseamna faptul ca nu se simte bine si ce anume doreste.

Depinde foarte mult ce anume a patit atunci cand l-ati lovit si ce efect au avut loviturile asupra victimei. Se poate inca sa va faca plangere penala daca e vorba despre ceva vatamari mai serioase, desi dupa 6 luni este mai greu de dovedit ca de atunci i se trage.

Daca pana in acest moment nu a depus o planere penala impotriva dvs., probabil ca nu e vorba de cine stie ce vatamari. Pe de alta parte, daca in urma loviturilor s-a produs cine-stie-ce hematom pe undeva si din cauza hematomului face vreun atac cerebral (situatie putin probabila), aveti sanse sa fiti cercetat.
Fapta este prescrisa din doua motive:
1. Termenul limita de depunere a plangerii prealabile este de 90 zile de la data accidentului.
2. Daca vatamarile suferite de cel vatamat nu necesita peste 90 zile ingrijiri medicale, data de IML, nu se considera parasirea locului accidentului... ( este ceva absurd, dar traim in Romania! Am intilnit doua spete unde soferul a parasit locul accidentului, dar victimele au avut mai putin de 91 zile... )
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Aprilie 2017
Laszlo Bicsak, Alte profesii
Va multumesc frumos pentru raspunsuri. O sa merg sa ma intalnesc cu domnul respectiv, si o sa il duc la un medic..
90 de zile sau o invaliditate .
In fata mea a cazut unul din pom ,nu a patit mare lucru dar si acum are un ochi de sticla - exemplu ce se poate intampla la o cazatura .
Daca au trecut 6luni putin probabil sa poata demonstra ca de la acel accident i se trag ponoasele ,moral si juridic .
Am inteles.. Nu as vrea sa il las de izbeliste... Adica o sa ma intalnesc cu el... Dar mi se pare ca exagereaza mult prea mult... De asta am intrebat cat as putea trage de chestia asta..

Alte discuții în legătură

Accident si dauna alice81 alice81 Buna!!!!!!! de vreo 2 saptamani ma confrunt cu o problema si nu stiu cum sa o rezolv.... In decembrie sotul meu venind spre casa, a derapat si pierdut ... (vezi toată discuția)
Tentativa de musamalizare accident auto cu victima GeorgeMAXIM GeorgeMAXIM Buna ziua, Ieri dupa-amiaza mama mea a fost implicata pasiv intr-un accident auto. Unei masini care se deplasa cu viteza i-a explodat un pneu si s-a ciocnit ... (vezi toată discuția)
Plângere penalã pentru pãrãsirea locului accidentului gagica.ionut gagica.ionut buna ziua.Ieri am am avut un accident in care am atins cu roata din stanga fata o pers in apropierea trecerii de pietoni.am oprit masina pe dreapta,am ... (vezi toată discuția)