avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1255 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Concediu prenatal se calculeaza din banii care ii iau ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Concediu prenatal se calculeaza din banii care ii iau in mana sau din salariul trecut pe contract?

Buna ziua, sunt insarcinata in luna a 7a si as vrea sa intru in concediu prenatal dar spre surprinderea mea desi am un salar de 1940 lei pe contractul de munca cei de la contabilitate imi spun ca in aceasta perioada o sa iau doar 1000-1100de lei! Ma poate ajuta cineva cu un.calcul concret?!multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabby26 , utilizator 13:38, 8 Aprilie 2017
Se aduna veniturile brute din ultimele 6 luni (Veniturile brute de pe statul de plata).
Suma se imparte la numarul de zile lucratoare din cele 6 luni si se obtine media zilnica a bazei de calcul, iar indemnizatia zilnica este de 85% din aceasta medie.

Se plateste in raport cu numarul de zile lucratoare din certificatul medical si se obtine indemnizatia lunara pentru concediul de maternitate, de aceea indemnizatia lunara poate fi si diferita, in functie de numarul de zile lucratoare din luna.

Din indemnizatia lunara se retine contributia de asigurari sociale 10,5%

Verificati contractul si actele aditionale sa vedeti veniturile brute, sau statele de plata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Aprilie 2017
Gabby26, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie de maternitate roxanne_87 roxanne_87 Buna, As vrea sa stiu daca metoda mea de calcul a indemnizatiei de maternitate este corecta. Sunt insarcinata in 24 sapt, data probabila a nasterii este ... (vezi toată discuția)
Prenatal, va rog ajutor! oanap1988 oanap1988 Buna ziua! Va rog daca puteti sa ma ajutati cu o informatie, lucrez cu 2 ore pe cartea de munca de 6 luni si sunt insarcinata in 5 luni, pot primi concediu ... (vezi toată discuția)
Calculul indemnizatiei in concediul prenatal Anaaaaa Anaaaaa Buna ziua. Am si eu o rugaminte, daca ma puteti ajuta. La data de 01.06.2015 voi intra in concediul prenatal si as dori sa aflu cam la ce suma sa ma astept ca ... (vezi toată discuția)