avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare sistem centralizat incalzire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare sistem centralizat incalzire

Buna ziua,

Urmeaza ca in saptamanile ce urmeaza sa finalizez o tranzactie de vanzarecumparare a unei garsoniere din Iasi care inca este bransata la sistemul general de caldura, DALKIA.

As dori sa imi spuneti va rog mutl de tot care ar fi pasii de urmat pentru a ma putea debransa, deoarece am citit pe internet ca este o intreaga problema cu acest aspect.

Am citit tot aici pe forumul Dvs ca un domn a achizitionat un imobil, caldura centralizata, iar cei de la Dalkia I-au spuis ca trebuie sa faca contract individual cu ei pentru caldura, si apoi sa depuna cerere de debransare. Va rog mult de tot sa ma sfatuiti cums a procedez...

Care ar fi pasii si ce docuemtne trebuie sa furnizez. Cei de la Dalkia pun bete in roate deoarece interesul lor este ca nu isi piarda clientii.

Cam cat dureaza cu aproximatie toata procedura decand depun actele pana cand ma pot debransa?

Multumesc anticipat !
Exista procedura standard pentru debransare de la sistemul centralizat,care este conditionata in principal de catre autoritatea publica locala daca mai accepta debransari individuale
Exista orase in care pentru mentinerea in viata a CET-urilor si a punctelor termice,primariile prin HCLM au interzis debransarile individuale
Procedura de debransat de la sistemul centralizat de alimentare utilitati o gasiti detaliat prezentata in "Documente utile"
Termenul de finalizare obtinere acorduri pentru debransare atat de la asociatie cat si de la furnizor este greu de precizat fiind conditionat de interesul partilor=asociatie,vecini_furnizor utilitati
Va multumesc mult de tot pentru raspuns. Din punctul meu de vedere ei ca si furnizori nu imi pot mie conditiona mie deeptul de a ma debransa. Ei.imi.ofera mie.un servici, eu nu vreau sa mai beneficiez de serviciul lor din varii motive si vreau sa ma deconectez. Poate veniturile.nu.imi permit sa le platesc lor serviciile. Este problema mea strict ce furnizor imi aleg. Voi depune actele la ei, cu numar de inregistrare, daca in termenul legal de 30 de zile nu voi primi raspuns, le voi trimite alta adresa privind drepturile mele ca si consumator apoi voi face o adresa la OPC dupa care ma.voi debransa singur , si ii chem.doar sa constate ca am facut lucrul asta.
Asa ar fi ideal, sa-ti alegi furnizorul, dar cand iti cumperi o proprietate in condominiu, faci parte dintr-o cladire care a fost gandita, proiectate, dimensionata si executa dupa niste normative tehnice. Inclusiv instalatiile de incalzire. Debransarea unor consumatori dezechilibreaza instalatia si nu pentru ca sa va sicaneze, asociatia, daca este responsabila si constienta, va gandi bine daca va da acordul, deoarece va ramane sa raspunda celorlalti proprietari care inevitabil, vor fi afectati. Punctul de vedere al furnizorului de energie este unul strict tehnic.
Putine cunostinte tehnice nu strica nimanui, inainte de a-si vederea doar interesul propriu (de cele mai multe ori foarte ingust si, care de multe ori este mai pagubos).
De consumator captiv ati auzit ? Este o realitate obiectiva.
faci parte dintr-o cladire care a fost gandita, proiectate, dimensionata si executa dupa niste normative tehnice. Inclusiv instalatiile de incalzire.

Da, sigur!Eu nu sunt deloc sigura nici de gandita, nici de proiectata, nici de dimensionata si nici de executata! Pentru ca daca era asa, eu nu trebuia la et. 4 (ultimul) sa primesc constant mai putina caldura decat vecinii mei de la etajele inferioare pentru ca mereu trebuia sa fac ,,aerisirea" instalatiei (nu o data, de doua ori pe an ci aproape odata pe luna), dar sa platesc la fel (nu s-a dorit montarea de repartitoare la nivelul asociatiei). Adica de ce ar trebui sa sufar eu, sa ma gandesc numai la ceilalti?
Legea 325/2006 serviciului public de alimentare cu energie termică

SECŢIUNEA a 5-a
Protecţia utilizatorului de energie termică
....................
Art.30
................
(2) Deconectarea unui consumator de energie termică dintr-un condominiu se face cu respectarea următoarelor condiţii cumulative:
a) acordul vecinilor de apartament, atât pe orizontală, cât şi pe verticală;
b) acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale, asupra intenţiei de realizare a unui sistem individual de încălzire;
c) anunţarea, în scris, a operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel puţin 30 de zile înainte.
(3) Debranşarea unui utilizator de energie termică, altul decât cel de tip condominiu, se realizează cu anunţarea operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel puţin 30 de zile înainte.
(4) Deconectările/debranşările prevăzute la alin. (1)–(3) nu se pot realiza în timpul sezonului de încălzire.
(5) Deconectările/debranşările prevăzute la alin. (1)–(3) se efectuează numai de către operatorul care are şi calitatea de furnizor, în termen de maximum 45 de zile de la data solicitării, după verificarea documentelor care dovedesc îndeplinirea condiţiilor cumulative impuse.
(6) Cheltuielile de deconectare/debranşare se suportă de către solicitant.

Alte discuții în legătură

Procedura debransare de la reteaua de termoficare Adytzu72 Adytzu72 Buna ziua, Vreau sieu sa stiu care este procedura legala pentru debransarea de la sistemul de termoficare centralizat si daca cei de la firma care asigura ... (vezi toată discuția)
Debransare sistem centralizat de termoficare anatole anatole O cunostiinta a fost informata de Presedinta asociatiei de proprietari de care apartine,caci cei care au ramas pe caldura si apa calda la sistem ... (vezi toată discuția)
Debransare radet 2017 Andreium Andreium Bună ziua, Știu ca s-a discutat și rasdiscutat problema debransarilor de la sistemul de încălzire centralizata în condominii în care mai exista și ... (vezi toată discuția)