Știu ca s-a discutat și rasdiscutat problema debransarilor de la sistemul de încălzire centralizata în condominii în care mai exista și alți debranșați, dar întrebarea mea este de ce trebuie sa primesc aprobare de la RADET atât timp cât nu am contract de furnizare a energiei termice cu ei. Țevile atât cele pe verticala cat și cele pe orizontala nu le aparțin, etc...
De ce nu este suficient acordul asociației de proprietari ? Mai ales dacă instalația este dimensionata pentru un nr de apartamente și din cate știu eu dacă elimini (nu adaugi) instalația funcționează la fel (eventual are o presiune mai mare.
Am încercat calea legala dar nu reușesc de 1 an de zile sa o duc la bun sfârșit, ultima data am încheiat un contract cu o firma care mi-a spus, după ce mi-a luat jumătate din bani pentru execuție ca nu ma poate ajuta cu debranșarea pentru ca cei de la RADET pun bete în roate.
Va aflati intr-un cerc vicios
Contractul de furnizare agent termic este incheiat intre furnizor=RADET si beneficiar=asociatia de proprietari al carui membru proprietar sunteti
Problema cu eliminatul instalatiei verticale nu este corect apreciata de dv in sensul ca proiectul initial al imobilului a fost realizat sa deserveasca o suprafata de incalzit,un anumit numar de consumatori individuali si parte comuna -fiind elaborat un SET
In momentul cand se realizeaza debransarea unui consumator individual ,automat se modifica SET-ul imobilului
In speta dv,pentru analiza si eventual raspuns la obiect este necesar sa detaliati concret in ce consta refuzul furnizorului de agent termic,temeiul legal invocat de acesta
Exista multe localitati in tara,unde autoritatea publica locala=primaria cu scopul de a asigura existenta CET+puncte termice teritoriale ,a interzis debransatul de la sistemul centralizat alimentare agent termic,,situatie in care potentialii interesati in debransare se lovesc de dispozitiile HCL care evetual pot fi atacate in instanta
Nu am un refuz concret din partea RADET privind refuzul, sunt doar zvonuri. În privința modificării SET-ului, atât cât mă pricep, nu se pune problema eliminării instalației verticale ci doar pe cea orizontala iar oricum ar fi dimensionata instatalatia dacă elimini un consumator presiunea și temperatura agentului termic nu se modifica pentru ceilalți consumatori. Dacă se adauga un consumator atunci da, presupunea modificarea instalației.
Dar întrebarea mea este de ce trebuie sa întreb RADET UL dacă îmi permite debranșarea atât timp cât eu nu sunt clientul lor?
Concret, dacă se sparge o țeavă în bloc sau în apartament și chemi un instalator de la RADET, ma taxează pentru ca au spus ca nu sunt țevile lor cele din bloc sau din apartament
Daca se debransaza un apartament se modifica SET-ul dar daca 15 apartamente inchid caloriferele cind pleaca la munca ca sa nu inregistreze repartitoarele nu se mai modifica SET-ul? Pentru prepararea apei calde RADET foloseste apa potabila,intreb eu pe cei care interzic debransarile dacaAU CURAJ SA PREPARE UN CEAI CU APA INCALZITA DE RADET?
Buna ziua. Aceeasi problema cu debransarea o am si eu si saturat fiind de refuzul lor indirect de debramsare sunt decis sa ii actionez in insstanta. Stie cineva daca este necesar avocat sau se ppate face pe cont propriu? Daca este valabila prima varianta, imi puteti recomanda un avocat? Trebuie sa pumem umar de la umar si sa scapat de acest parazit RADET care nu se lasa alegem eficienta si confortul! O zi buna!