avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Indice de corectie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Indice de corectie

In aprilie 2016 am primit pensie de invaliditate, gradul II, fiind in tratament oncologic. Pensia s-a calculat ca si cea de varsta, fara stagiu potential, nerevizuibila, deoarece peste 11 luni urma sa implinesc varsta pentru pensia standard. S-a aplicat indicele de corectie 1,09.
La 1 martie 2017 am facut cerere pentru pensia la limita de varsta.
Care este indicele de corectie ce se va aplica acum: cel al anului 2016, adica 1,09 sau cel al anului 2017, respectiv 1,14 ?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 19:49, 8 Aprilie 2017
Ramane valabil cel de la deschiderea drepturilor de 1,09

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie cu grupa ii de muncă Rcga Rcga În Aprilie 2017 am ieșit la pensie la 65 ani. În Iulie 2017 am obținut prin Sentința civilă recunoașterea grupei II pentru 7 ani. Am obținut o Decizie ... (vezi toată discuția)
Iesire la pensie pt limita virsta TANASETEOFIL TANASETEOFIL sint pensionar caz boala , decizie pensionare gr.2 cu urmatoarele date : Virsta la data pensionarii 57 ani Virsta Virsta la data emiterii deciziei ... (vezi toată discuția)
Indice de corectie pensie la limita de varsta andrerieu56 andrerieu56 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca indicele de corectie de 1,09 utilizat pentru calcularea pensiei la limita de varsta la care am dreptul incepand cu 7 ... (vezi toată discuția)