avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Indice de corectie pensie la limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Indice de corectie pensie la limita de varsta

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca indicele de corectie de 1,09 utilizat pentru calcularea pensiei la limita de varsta la care am dreptul incepand cu 7 noiembrie 2017 este corect.
Precizez ca am beneficiat de pensie anticipata partiala calculata in 2016 cu indice de corectie de 1,09 iar la data de 7 noiembrie 2017 am indeplinit conditii de pensie la limita de varsta, insa la recalcularea pensiei (facultate si armata) a fost utilizat indicele de corectie din 2016. Indicele de corectie aferent anului 2017 este de 1,14. Va rog sa-mi spuneti care indice de corectie trebuie utilizat la calcularea pensiei din 2017. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: procesomanul , utilizator 01:58, 6 Februarie 2018
Conform art. 170, alin (3) din leg. 263/2010, indicele de corectie se aplica o singura data, la inscrierea initiala la pensie. Convingeti-va si cu proprii ochi, citind aici:
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 5 Februarie 2018
procesomanul, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Absurditate...ca sa nu zic ticalosie!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt de acord cu Dvs. Eu am mai incercat sa le spun cate ceva pensionarilor. Realitatea cotidiana despre felul cum suntem tratati de institutiile statului si vad ca de la un timp imi dispar topicurile ca OZN-urile. Spun ca nu au legatura cu subiectele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indice de corectie Roxana Ilea Roxana Ilea In aprilie 2016 am primit pensie de invaliditate, gradul II, fiind in tratament oncologic. Pensia s-a calculat ca si cea de varsta, fara stagiu potential, ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie cu grupa ii de muncă Rcga Rcga În Aprilie 2017 am ieșit la pensie la 65 ani. În Iulie 2017 am obținut prin Sentința civilă recunoașterea grupei II pentru 7 ani. Am obținut o Decizie ... (vezi toată discuția)
Indicele de corectiela legea 263/2010(asigurarilor sociale) doileo doileo Bună ziua, În legea 7 din februarie 2017, la art. 18, se prevede că indicele de corectie prevăzut la art.170 din ... (vezi toată discuția)