Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca indicele de corectie de 1,09 utilizat pentru calcularea pensiei la limita de varsta la care am dreptul incepand cu 7 noiembrie 2017 este corect.
Precizez ca am beneficiat de pensie anticipata partiala calculata in 2016 cu indice de corectie de 1,09 iar la data de 7 noiembrie 2017 am indeplinit conditii de pensie la limita de varsta, insa la recalcularea pensiei (facultate si armata) a fost utilizat indicele de corectie din 2016. Indicele de corectie aferent anului 2017 este de 1,14. Va rog sa-mi spuneti care indice de corectie trebuie utilizat la calcularea pensiei din 2017. Va multumesc!
Conform art. 170, alin (3) din leg. 263/2010, indicele de corectie se aplica o singura data, la inscrierea initiala la pensie. Convingeti-va si cu proprii ochi, citind aici: [ link extern ]
procesomanul
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Sunt de acord cu Dvs. Eu am mai incercat sa le spun cate ceva pensionarilor. Realitatea cotidiana despre felul cum suntem tratati de institutiile statului si vad ca de la un timp imi dispar topicurile ca OZN-urile. Spun ca nu au legatura cu subiectele.