avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1787 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA locuinta
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA locuinta

Buna ziua,
Pot, pentru achizitia unei locuinte noi direct de la dezvoltator, sa beneficiez de TVA 5% in conditiile in care detin deja un apartament cumparat cu ceva timp in urma, la mana a doua, de la o persoana fizica?
In contractul de vanzare-cumparare pentru apartamentul deja cumparat nu gasesc nici o mentiune legata de TVA, tind sa cred ca as avea dreptul la o achizitie beneficiind de aceasta cota redusa dar am nevoie de confirmarea dumneavoastra.

Multumesc,
Remus

Alte discuții în legătură

Procedura achizitie imobil cu cota 5% tva CIR CIR Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta. In 2009 am cumparat ca si persoana fizica necasatorita un apartament cu cota 5% TVA (conform OUG 200/2008). In ... (vezi toată discuția)
Tva aplicabil la cumpararea unei a doua locuinte cashalot cashalot Care este cota de TVA aplicabil la cumpararea unei a doua locuinte, dupa ce prima a fost cumparata cu cota de 5% de catre o persoana fizica impreuna cu sotia? ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie apartament alynakiss112 alynakiss112 Buna Ziua, Am cateva nelamuriri legate de plata unui TVA pentru o locuinta noua. In trecut am cumparat o locuinta cu TVA 5% am fost nevoita sa o vand, am ... (vezi toată discuția)