avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... procedura achizitie imobil cu cota 5% TVA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

procedura achizitie imobil cu cota 5% TVA

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta.
In 2009 am cumparat ca si persoana fizica necasatorita un apartament cu cota 5% TVA (conform OUG 200/2008).
In prezent sunt casatorita, sotul meu nu a achizitionat niciodata un imobil cu cota 5% si dorim sa cumparam o locuinta direct de la dezvoltator, iar imobilul se incadreaza pentru a fi tranzactionat cu 5% TVA.
In acest caz, avand in vedere ca eu am beneficiat o data de OUG 200/2008 - si am achizitionat o locuinta cu 5% cota TVA este posibil ca pentru noua locuinta contractul de vanzare-cumparare sa fie incheiat doar de catre sotul meu, in nume propriu, sotul meu sa dea declaratie in numele lui ca nu a mai beneficiat de OUG 200/2008?
In cazul in care acest lucru nu este posibil exista o alta cale legala prin care sa facem aceasta achizitie cu TVA 5%? De exemplu dezvoltatorul sa vanda locuinta catre o persoana fizica, iar noi sa cumparam imobilul de la persoana fizica?
Multumesc frumos

Alte discuții în legătură

Cota redusa de tva la locuinte ContSters69460 ContSters69460 cota redusa de TVA la 5 %,se aplica numai la locuintele sociale, ANL-ului, sau tuturor persoanelor? (vezi toată discuția)
Tva a doua locuinta Mihaipepe Mihaipepe Buna ziua In urma cu 2 ani am achizitionat o locuita de la un dezvoltator imobiliar si am beneficiat de impozit 5% Doresc sa imi achizitionez o a doua ... (vezi toată discuția)
Tva a doua locuinta raresr50 raresr50 daca am cumparat in urma cu 3 ani o locuinta cu programul Prima Casa de la o persoana fizica, mai pot beneficia de TVA-ul de 5% in caz ca vreau sa mai cumpar ... (vezi toată discuția)