avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Credit bancar neachitat din 2013, ce risc?
Discuție deschisă în Executare silită

Credit bancar neachitat din 2013, ce risc?

Buna ziua,

Am luat un credit in mai 2013 si nu l-am mai putut achita. In decembrie 2014 mi-a venit un plic cu executare silita.
Acum vreau sa cumpar un teren si as vrea sa stiu daca datoria mea s-a prescris sau risc sa-mi fie executat terenul. Am nevoie urgenta de un raspuns.

Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 19:04, 10 Aprilie 2017
Nu scăpați de executarea silită, prescrierea a fost întreruptă în decembrie-2014.
Până în decembrie-2017 există posibilitatea să fie întreruptă din nou.
Dar daca pana in decembrie 2017 nu voi mai primi niciun plic de la executor, atunci pot invoca prescrierea, nu?

Multumesc pt raspuns!
Da, însă prescrierea nu mai este de ordine publică ca în VCC, acum după noul cod trebuie să o invocați în timpul judecății.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita, credit neplatit IonCristescu IonCristescu Buna seara, In anul 2010 am luat un credit bancar , firma pentru care lucram la foarte scurt timp si-a inchis portile iar eu am fost nevoit sa plec din tara ... (vezi toată discuția)
Card cetelem maryanamry maryanamry Buna ziua, in anul 2008 am avut eu si sotul meu carduri cetelem, nu am mai putut sa le achitam si luna trecuta adica in decembrie 2016 am primit somatie ca ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc-executare silita Baciuc Claudiu Baciuc Claudiu In decembrie 2011 am imprumutat de la Provident 700 RON, am tot achitat cca. 300-350, in 2012 nu am mai putut plati fiindca suma nu mai scadea. Am fost ... (vezi toată discuția)