avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Abuz in serviciu
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Abuz in serviciu

asistent medical comunitar,personal contractual in primarie, fara competente sau specializare in asistenta sociala,obligat prin dispozitia primarului sa lucreze ca asistent social.Dupa interventia DSP,coordonator al activitatii asistentului comunitar,primarul emite alta dispozitie de anulare a primei dar cu amenintarea ca :ajungi tu la mine cu raportul de activitate,la sfarsit de luna.Si de aici au inceput presiunile:faci si raportarile de sfarsit de luna pe social,comunicari in scris cu tot felul de solicitari ,ordine de deplasare la tot felul de invitatii la evenimente adresate lui nu iasistentei la care in fata spune ca sunt facultative plecarile iar pe hartie cere referat cu explicatii de ce nu ai plecat,etc.Abuzuri,presiuni...Creeaza conditii de munca stresante,ai impresia ca tot ce faci e gresit,te intrebi ce-ai facut ,de ce se poarta as?!si mai ales ce-i de facut?nu se poate rezista mult timp int-un asa mediu de lucru.
Cel mai recent răspuns: deckra0929 , utilizator 19:50, 11 Aprilie 2017
Sunt de parere ca ar trebui sa va informati seful. Nu aveti un director sau sef de serviciu? El este cel care ar trebui sa intermedieze ,,clinciurile,, dvs. cu primarul.
asistentul medical comunitar se subordoneaza primarului,viceprimarului si secretarului...Coordonator al activitatii este un reprezentant de la DSP de judet.Acest coordonator a discutat cu primarul personal despre ilegalitatea prestarii muncii de asistenta sociala,M.Sanatatii plateste pentru asistenta comunitara,nu altceva.Acest lucru nu a facut decat sa -l intarate pe Primar -Ce,ti-ai luat avocat?Aici(primarie)doar eu hotarasc!Sa apelezi la Vice sau Consiliu local e aceeasi Marie cu alta palarie.La Prefectura,sa mergi?!Tot PSD.Sicanele "nevinovate" se pot transforma in hartuire pe fata,scornit tot felul de "greseli" si altele.Cum o dai ...solutii niet!Totusi,ce modalitati de abordare a situatiei sunt?Exceptand demisia-a asistentului ca primarul e bine...inradacinat.Multumesc anticipat!
Adresati o comunicare catre DGS in care relatati toate aceste intamplari.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

o problema !conflict de interese sau incompatibilitate ? baza baza daca sunt viceprimar, iesit la pensie in 2012, din functia de secretar de primarie, pot sa fiu manager GAL (grup de actiune local), sa am birou de ... (vezi toată discuția)
Limitarea posturilor in aparatul de specialitate al primarului Darie Tudor Darie Tudor In M.Of. nr. 450/2010 a aparut OUG nr. 63/2010. In art. III alin. (1) se prevede ca... la stabilirea numarului de posturi din [b]aparatul de specialitate al ... (vezi toată discuția)
Aparatul de lucru al consiliului local jurista77 jurista77 Primarul poate propune desfiintarea aparatului de lucru al CL?sau Cl prin presedinte propune asta? (vezi toată discuția)