avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Situatie inchidere firma + sarcina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Situatie inchidere firma + sarcina

Buna ziua,
Va prezint următoarea situație: lucrez din 2014, 8 ore, contract de munca etc. Există posibilitatea ca în vară acestui an (iunie-iulie) acesta firma să isi închidă magazinele din București atunci activitatea mea s ar încheia ( Visual merchandiser) îmi dă un preaviz 20 Zile +1 salariu compensator etc totul legal (așa s a procedat si in cazul fetelor din magazinele care s-au închis). Situația1: dacă eu rămân însarcinata în cele 20 de Zile de preaviz si anunț angajatorul se mai poate face ceva referitor să nu mi se închide contractul. Situația 2: dacă rămân însărcinată după cele 20 de Zile de preaviz( să zicem august) ne mai fiind angajată pot să rămân acasă cele 9 luni și să primesc indemnizația pentru copil având cele 12 luni muncite din cele 24 anteriori nașterii copilul său trebuie să am un loc de muncă neapărat până intru în concediu prenatal? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:16, 10 Aprilie 2017
1. O salariata gravida nu poate fi concediata, decat motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

www.avocatnet.ro/content/for...

2. Daca indepliniti conditiile prevazute de OUG 111/2010 la data nasterii copilului, atunci beneficiati de indemnizatia pentru CCC, chiar daca la data nasterii copilului nu mai aveti calitatea de salariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia Elena2623 Elena2623 Bună seara Sunt însărcinată în 8 săptămâni. Muncesc cu carte de munca din data de 24 octombrie. As putea sa iau indemnizația? (vezi toată discuția)
Concedierea unei femei insarcinate Paduraru_Mihai Paduraru_Mihai Sotia este angajata la o firma din 2006 pe postul de casier ocupand si postul de barman in acelasi timp. Firma are 2 angajati din care cealata perosana este ... (vezi toată discuția)
Încetare contract de muncă în perioada sarcinii. ce pot face ca să beneficiez de drepturile pe care le-aș fi avut dacă eram angajată în momentul nașterii bebelușului? Ramomary Ramomary Buna ziua.Sunt insarcinata in 14 saptamani iar azi am fost sa mi fac dosaru pt risc si angajatorul mi a zis ca nu se poate pt ca mi a desfacut contractu de ... (vezi toată discuția)