avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte de identitate pentru cetateni straini
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte de identitate pentru cetateni straini

Am depus actele de plecare in SUA in anii 80 si mi s-a eliberat un pasaport fara cetatenie. Buletinul mi-a fost retinut la Securitate.
In SUA la primirea cetateniei americane am avut posibilitatea de a-mi schimba numele.
In momentul de fata am:
Din Romania:
Certificat de nastere
Certificat de casatorie
Pasaport pentru persoane fara cetatenie expirat
Posibilitate de primire in spatiu
Din SUA
Pasaport si carnet de conducere pe alt nume, fara nici un act care say arate ca este vorba de aceeasi persoana
Cum as putea obtine documente romanesti, cum ar fi buletin, Carte de identitate, passport etc, pe numele pe care l-am avut la nastere?
Ma aflu in Romania si vreau say raman aici definitiv
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 13:08, 3 Iunie 2018
In primul rand trebuie sa va lamuriti: sunteti sau nu mai sunteti cetatean roman. Functie de aceasta intrebare cheie aflati ce aveti de facut mai departe: cereti permis de sedere in Romania (in calitate de cetatean american sau apatrid) si redobandirea cetateniei romane (ceea ce poate dura) sau, daca ati ramas cetatean roman, cereti carte de identitate la fel ca oricare alt cetatean roman.

[ link extern ]
Bună ziua
Cineva mia propus o mostenire si mia spus că trebuie săi dau o copie la buletinu...persoana era străină...pe urmă mia trimis si un formular sal semnez si mam oprit....ce poate face doar cu copia la buletin,atât iam dat,pe unrma mia spus după ce termină toate acctele trebuie sai platesc o sumă fe bani.
Anuntati Politia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil nascut in sua implinit 14, acte necesare pt inscriere certificat nastere in ro michelle66 michelle66 Buna Ziua, Copilul meu este nascut in SUA, a implinit deja 14 ani, eu am dubla cetatenie. Vreau sa inregistrez certificatul de nastere in Romania pentru ca ... (vezi toată discuția)
Cetatean roman-american cu domiciliul stabil in sua ,c.i. provizorie in romania ili47 ili47 Buna , situatia este urmatoare *cetatean roman-american stabilit de 20 de ani in SUA *cu ocazia dobandirii casa si teren .Notarul cere dovada cetateniei ... (vezi toată discuția)
Cum se constata cetatenia romana la nastere? namste13 namste13 As dori sa stiu cum se constata cetatenia romana la nastere. Mai exact, daca mama mea este cetatean roman si tatal cetatean american si eu ma nasc in SUA, dar ... (vezi toată discuția)