avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie executare silita

Buna ziua! Ma judec cu o banca, pe clauze comisioane abuzive, care pe timpul procesului a cesionat contractul de credit. Firma, care a preluat contractul, a fost instiintata de catre mine, cu privire la existenta dosarului civil pe rol, dat fiind faptul,ca am fost contactata in nenumarate dati, pentru recuperarea soldului ramas. Netinand cont de nimic, firma a trimis actele catre un birou executor judecatoresc, care a obtinut in instanta admiterea incuviintarea cererii de executare silita, drept pentru care mi s-a pus poprire pe toate conturile. In dosarul civil, unde am calitate de reclamant, fondul s-a terminat in favoarea mea, in urma caruia suma datorata catre banca este in procent de 30-40% din valoarea soldului solicitat in executarea silita. Banca a depus apel si astept termenul de apel. Am depus contestatie la executare si nu stiu, ce sa fac mai departe pentru a opri executarea, a-mi fi anulata poprirea si sa se astepte finalul procesului civil pe rol. Ce ma sfatuiti sa fac in acesta situatie? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Eka2015 , utilizator 19:55, 10 Aprilie 2017
Cereți în instanță SUSPENDAREA executării silite până se va pronunța și instanța de apel.
Va trebui să plătiți o cauțiune, un procent din valoarea creanței.
Dacă nu vă descurcați, apelați la ajutorul unui avocat, măcar pentru redactare.
Cererea trebuie foarte bine motivată, pentru a fi admisă.
Multumesc. Am avocat, insa doar pentru dosarul civil. Contestatia am formulat-o singura si am depus-o, pentru ca totul costa si fac eforturi... In contestatie am cerut admiterea contestatiei si suspendarea executarii pana la solutionarea dosarului civil. Ma intereseaza daca se poate merge mai departe cu executarea, in ciuda faptului, ca dosarul este la apel si chestia asta mai dureaza, pentru ca nu s-a stabilit inca termenul. Eu am aflat de pe portal, ca au depus apel. Din tot ce am citit pe forum si pe google, am inteles, ca trebuie sa achit cautiune de 1000 lei plus 5% din ce depaseste suma. La ce creanta va referiti? La soldul cu care figurez la ei? Pentru ca, dupa apel, daca am castig de cauza si ramane ca la fond, suma datorata va fi 30-40% din ceea ce imi solicita in acest moment.
Ultima modificare: Luni, 10 Aprilie 2017
Eka2015, utilizator
Soldul pentru care deja sunteți executată silit, că pe acela îl contestați.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recuperez banii de pe cautiunea la suspendarea executarii? ContSters277537 ContSters277537 Buna ziua si multumesc pentru ajutorul dat, As dori, trebuie, sa fac tot posibilul, indiferent de situatia cu procesul (ca pierd sau ca voi castiga), ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita Borza Borza Buna, va rog sa ma lumineze cineva in urmatoarea problema.Am depus o contestatie la executare prin care am cerut ca prin incheiere sa se suspende executarea ... (vezi toată discuția)
Executare imobiliară înainte de redactarea hotărârii judecătorești. nu este ilegal ce a făcut acest executor? Pdb61 Pdb61 Buna seara! Ă fost începute executarea în anul 2013 privind neachitate unui credit. Creditul este cu ipotecar. A început reținerea de 30% la serviciu. Am ... (vezi toată discuția)