avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare imobiliară înainte de redactarea ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare imobiliară înainte de redactarea hotărârii judecătorești. Nu este ilegal ce a făcut acest executor?

Buna seara! Ă fost începute executarea în anul 2013 privind neachitate unui credit. Creditul este cu ipotecar. A început reținerea de 30% la serviciu. Am contestat executarea si in prezent astept hotărîrea judecătorească. Hotărîrea nu este redactată si nu este definitivă și irevocabilă. Acum 3 zile a apărut un anunț afisat privind măsură scoateți la licitație a imobilului. Nu este ilegal ce a facut acest executor? Mentionez ca începerea executării ă fost făcută după ce instanța a respins acest lucru. Abuz?
Ultima modificare: Joi, 9 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: steflea , utilizator 21:08, 9 August 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara!
Care a fost solutia Contestatiei la executare? In situatia in care nu ati solicitat si suspendarea executarii silite pana la solutionarea definitiva a Contestatiei la executare, executorul judecatoresc poate intreprinde mai departe acte de executare. Pentru suspendarea executarii silite, ar fi trebuit sa fi facut o cerere distincta de ce a Contestatiei la executare silita, cerere care se inregistreaza sub un alt numar de dosar la instanta, sa fi platit o taxa judiciara de timbru de 50 Lei si o cautiune (al carui cuantum este stabilit la un anumit procent din valoarea executarii silite). Ati intreprins aceste demersuri?
O seara frumoasa!
Ultima modificare: Marți, 7 August 2018
Carmen Matei, Avocat
Da. A fost suspendată executarea si am platit cauțiune a.
Buna ziua!
Solutia Contestatiei la executare silita a fost una pozitiva pentru Dvs.?
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2018
Carmen Matei, Avocat
Nu a fost favorabilă. Dar atîta timp cît nu exista o hotărîre definitivă și irevocabilă? Mai exista cai de atac: recurs recurs la recurs etc
Incercati sa obtineti , mergand la instanta comunicarea hotararii , declarati apel si ulterior depuneti : exact asa se numeste " cererea in vederea incuviintarii provizorii a suspendarii executarii potrivit dispozitiilor art.450 alin 5. Cod de procedura civila " . Trebuie sa achitati din nou cautiunea , nu se va tine cont de faptul ca ati achitat la prima instanta . Executorul va continua procedura , pentru ca instanta de fond nu a mentinut masura de suspendare a executarii silite .
Mai aveti o solutie si anume : daca se continua executarea si s-a anuntat termenul de licitatie , vedeti , daca au fost indeplinite toate actele de procedura , respectiv : raportul de evaluare , incheiere de stabilire a pretului , comunicarea proceselor verbale aferente - daca sunt susceptibile de a fi atacate in instanta , depuneti o noua contestatie la executare , pe cale separata solicitati din nou suspendarea provizorie a executarii cu plata cautiunii si va doresc sa vi se admita . Care a fost motivul primei contestatii ?Ce anume ati invocat si fata de ce act executional ?Multa bafta , va doresc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatia suspenda executarea? Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Impotriva incuviintarii executarii silite am introdus in urma cu o saptamana contestatie la Judecatoria care a incuviintat cererea executorului, in favoarea ... (vezi toată discuția)
Executare silita mytly_mytly mytly_mytly daca este o hotarire definitiva si irevocabila executorul judecatoresc poate sa faca executarea silita daca pe rol este ``contestatie in anulare recurs```si ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare JohnJohn JohnJohn Buna seara! A fost inceputa executarea silita prin poprire cont pt un debit (25500 lei). Este vorba de executarea unei sentinte definitive pronuntata de ... (vezi toată discuția)