avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate divorța la notar dacă există în familie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate divorța la notar dacă există în familie un minor?

Se poate divorta la notar daca exista in familie un minor?La notar se poate fixa pensia alimentara?Sau ar fi mai bine sa se faca un divort la tribunal si sa se stabileasca pensia alimentara cuvenita minorului, mentionez ca tata nu era prea darnic cu minorul si din 10 ani de casatorie s-a locuit un an impreuna.
Ultima modificare: Marți, 19 Mai 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 08:57, 13 Aprilie 2017
Numai daca sotii sunt de acord cu privire la toate aspectele (inclusiv cuantumul pensiei alimentare), se poate divorta la notar.
La notar totul este amiabil: divortul, numele purtat ulterior, custodia e comuna, stabilirea locuintei minorului se face de comnu acord intre parinti, la fel se stabileste si pensia si programul de vizita.

Daca vorbim de un tata neimplicat poate ar trebui sa consultati un avocat si sa decideti daca nu ar fi mai indicata o custodie exclusiva (care insa se poate obtine numai in instanta).
Neimplicarea nu duce la exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, sanse mici in practica. IN plus, un razboi duce la o colaborare si mai proasta pe viitor.
Asta generic, in cazul dv. concret nu stiu cum e relatia cu sotul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort copil 1 an si 10 luni Lucyaly Lucyaly Buna ziua...intentionez sa divortam la notar prin comun acors..avem un copil de 1 an si 10 luni. Am cateva intrebari: programul de vizitare pt tata de cine va ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor- autoritate parinteasca exclusiva prin acord baubau1608 baubau1608 Buna ziua. Am si eu cateva nelamuriri si as dori cateva explicatii de la oameni de specialitate. Eu si sotul meu ne vom desparti. Suntem parinti, motiv ... (vezi toată discuția)