avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionar sau nu ?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionar sau nu ?

Vreau sa ajut o prietena . Este nascuta in 20. 09. 1953. Are patru copii. A muncit 8 ani la CAP (pe carnetul de munca sunt efectiv 8 ani calculati) si 2 ani si 3 luni la stat. Poate sa depuna bani , diferenta , pentru a putea sa primeasca pensie ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 22:03, 10 Aprilie 2017
Multumesc mult.
Poate incheia acum un contract de asigurare cu casa de pensii si plateste luna de luna inca 3 ani si 10 luni ( 11 luni pt siguranta) + cele 11 luni "cumparate". Abia atunci poate sa isi depuna dosar de pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea de la pensia de invaliditate la pensia pentru limita de varsta DANYELY DANYELY O persoana nascuta in 09 01 1953 , care are vechime pe cartea de munca 11 ani si care a beneficiat timp de 5 ani de pensie pe caz de boala grupa III si 5 ani ... (vezi toată discuția)
Am 70 ani si 11 ani lucrati.pot beneficia de pensie minima garantata? MilicaMilica MilicaMilica Sunt nascuta in 1953 si 11 ani lucrati. Am inteles ca pot cumpara 1 an ca sa pot iesi la pensie. Imi puteti spune in ce lege ma incadrez si daca intr-adevar se ... (vezi toată discuția)
Pensie cap Lupes Fenina Lupes Fenina O persoanâ care a lucrat la CAP, născută la 05.10.1949 cu o vechime de 25 ani (data angajării este 1964-1990, anii 1964; 1965 nu a efectuat norma în ... (vezi toată discuția)