avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am 70 ani si 11 ani lucrati.Pot beneficia de pensie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am 70 ani si 11 ani lucrati.Pot beneficia de pensie minima garantata?

Sunt nascuta in 1953 si 11 ani lucrati. Am inteles ca pot cumpara 1 an ca sa pot iesi la pensie. Imi puteti spune in ce lege ma incadrez si daca intr-adevar se poate? Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 5 Octombrie 2023
MilicaMilica, utilizator
Cel mai recent răspuns: MilicaMilica , utilizator 16:42, 9 Octombrie 2023
Luna nașterii.
septembrie 1953
Septembrie 1953 Martie 2013 59/6 2 14/0
Dupa cum se vede in cazul de fata conditia de stagiu minim este de 14 ani.
Multumesc pt.raspuns.
Buna ziua. Am fost recent la casa de pensii teritoriala si mi-au spus clar ca pot iesi la pensie daca mai achit un an ca sa insumez 12 ani. Nu stiu acum ce sa fac,daca achit si totusi nu beneficiez? Exista totusi vreo sansa sa beneficiez de pensie cu 12 ani? Poate cu noua lege mult asteptata?
Multumesc .

Alte discuții în legătură

Noua lege a pensiei mary50 mary50 In noa lege a pensiei,mamele ce au nascut si crescut mai multi copii,mai beneficiaza de a iesi mai repede la pensie?:( (vezi toată discuția)
Care este varsta de pensionare? ContSters200573 ContSters200573 Citesc Legea pensiilor si anexa 5 dar, am o neclaritate. Cu Legea 19 se iesea treptat la pensie pina la 60 de ani. Acum ca s-a modificat virsta de pensionare, ... (vezi toată discuția)
Pensia anticipata feierana42 feierana42 numele meu este feier ana nascuta in 1958 octombrie 12,si as dori sa stiu cand pot iesi in pensie anticipata si perioada lucrata in strainatate - italia -cum ... (vezi toată discuția)