avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical/prenatal si drepturile de autor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical/prenatal si drepturile de autor

lucrez cu carte de munca cu salariu minim pe economie si cu drepturi de autor la aceeasi firma, artificiu facut de conducere pentru a nu plati prea mult la stat.
intrebarea este urmatoarea: pe perioada concediului medical -1 saptamana, suma care o va plati de casa de asigurari din cate am inteles, va fi cea raportata la venitul de pe cartea de munca sau se vor lua in calcul si drepturile de autor?

de asemenea aceeasi intrebare in cazul graviditatii, cu concediul prenatal si concediu postnatal! cine va plati si in ce masura!

multumesc!
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
anmarr, utilizator
Cel mai recent răspuns: roanaelena , utilizator 15:07, 16 Octombrie 2009
Suma va fi raportata la ceea ce primit ca salariu. I privinta indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in calcul toate veniturile impozabile, deci daca vi nse retine impozit pe drepturile de autor si acestea se iau in calcul
Concediile medicale se calculeaza in functie de venitul salarial.

PT indemnizatia de CIC daca mergeti pe 85% , se va lua in calcul si contractul de drepturi de autor.
grace_r a scris:

Concediile medicale se calculeaza in functie de venitul salarial.

PT indemnizatia de CIC daca mergeti pe 85% , se va lua in calcul si contractul de drepturi de autor.


Buna ziua,

Ma regasesc in aceeasi situatie si anume: angajat cu carte de munca cu venit minim pe economie si contract de drepturi de autor la acelasi angajator in ideea de a '' ajuta '' firma in perioada de criza.
Ceea ce ma intereseaza sa aflu este: in cazul in care starea sanatatii nu-mi permite desfasurarea activitatii la birou si trebuie sa lipsesc cateva luni, imi va plati firma concediul medical?

Multumesc,
Concediul medical se va plati de catre firma, dar avand ca baza de calcul doar venitul salarial obtinut in baza contractului de munca.
Venitul din drepturi de autor nu intra in calculul unui concediu medical.
deci eu am pe cartea de munca 1.125 lei(2 luni) si 1.050 (restul4)..cit voi lua in mina in prenatal? pe luna, respectiv pe 15 zile. fare zile de concediu medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna si prenatal angelica82 angelica82 Buna ziua, Sunt angajata din data de 01-04-2013.Salariul brut este 800 ron respectiv 850 ron de la 01-01-2014.In luna a-12-a din anul 2013 am avut 5 zile de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in somaj tehnic omerisca omerisca Buna ziua, Doresc sa va intreb unde trebuie depus certificatul medical pt. concediu medical in cazul in care sunt in somaj tehnic? Deasemenea m-ar intersa sa ... (vezi toată discuția)
Calcul pt concediul medical demenyandreea35 demenyandreea35 Buna ziua.Ma poate lamuri si pe mine cineva cum se calculeaza acel procent de 75% la concediul medical?Se aplica la baza de calcul sau la venitul net>?eu am un ... (vezi toată discuția)