avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Numar de zile de concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Numar de zile de concediu de odihna

Buna ziua,
sunt angajata la o firma din 18 APRILIE 2016,vreau sa stiu daca am zile legale pentru concediu de odihna pana la sfarsitul anului 2016 si ce lege exista in acest sens. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: miki36 , utilizator 21:28, 13 Aprilie 2017
dar nu ati semnat un contract de munca cu toate datele inscrise ??? Da, aveti dreptul la zile de concediu...legea este... Codul Muncii
Art. 146 C.mun.
(1) Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an.
(2) In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.
.....

Pentru anul 2016, angajatorul este obligat sa va acorde concediul de odihna neefectuat pana la data de 01.07.2018.
Buna ziua,
am semnat un contract dar mi s-a spus ca nu am un an intreg lucrat si nu pot beneficia de concediu pe 2016.
Concediul de odihna se acorda proportional cu activitatea desfasurata efectiv intr-un an calendaristic.

Cate zile de CO aveti mentionate in c.i.m. ?
Ultima modificare: Marți, 11 Aprilie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
in contractul de munca am 20 de zile pe an

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna steluta-tah steluta-tah Concediu de odihna neefectuat în 2016,și doresc sal efectuez în 2017 îl pot efectua cu bani sau numai am dreptul la bani faptul ca nu la - m ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna Rover79 Rover79 Daca am lucrat la o firma timp de 1 an de zile,fara sa beneficiez de concediu de odihna cele 21 de zile nu se platesc de catre firma? (vezi toată discuția)
Refuzul aprobării unei cereri de acordare a concediului de odihnă neefectuat în 2016 Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Un angajat bugetar, deci căruia i se aplică prioritar dispozițiile H.G. nr. 250/1992 privind concediul de odihnă și alte concedii ale salariatilor din ... (vezi toată discuția)