din pacate eu nu pot comenta la subiectul deschis anterior, este legat tot de programul de vizita. program marti si joi, in ultimul an nu a luat o pe cea mica deloc in aceste zile. azi vrea sa vina sa o ia...ok...este dreptul lui, dar l-am rugat sa o ia maine in locul zilei de joi pt ca fetita va pleca la tara cu parintii mei pana vinery cand ma duc eu sa o iau. lucrez si nu imi pot lua concediu saptamana aceasta pt ca imi voi lua de saptamana viitoare pt a sta cu ea, fiind in vacanta. l-am anuntat si l-am rugat sa face o rocada cu aceasta zi, dar din ambitie nu vrea. atata timp cat pastele il va petrece alaturi de mine anul acesta pot considera ca il petrece de cand a inceput vacanta...copii nu se mai duc la scoala incepand cu ziua de joi.
cand vad cum se comporta si ce ambitie face...ma adduce in stare sa fiu si eu la fel. azi mi-a dat un mesaj ca diseara sa ii dau inapoi singura rochita pe care fetita a primit o cea mica de la el. ma adduce in stare sa ii spun sa vina sa o ia...dar sa aibe si haine pt ea ca eu nu pot sa ii dau.
Problema doamnei este că nu are cu cine lăsa copilul şi l-a rugat să facă o rocadă, dar d-l refuză. Aşa că mama va trebui să-şi ia liber de la serviciu ca să stea cu fetiţa sau să o ia cu ea la serviciu. Nu peste tot poate omul să-şi ia liber brusc şi nu la toate locurile de muncă pot fi duşi copiii angajaţilor, ca să fie sub supraveghere.
Am reusit sa intru de pe telefonul mobil ca sa pot lasa un comm. Fostul sot nu doreste sa facem un schimb de zile. Nu doreste sa o ia o zi in plus de exemplu sa o ia joi si sa o aduca vineri seara. Vrea doar cele 3 ore de joi. Daca facem un calcul simplu...cate zile de concediu imi pot lua intr un an ca cea mica sa fie disponibila in fiecare zi de marti si joi sa o poata lua. In vacanta de vara are dreptul la 2 saptamani plus toate zilele de marti si joi. Eu nu pot pleca cu ea, trebuie sa fiu la dispozitua lui. Anul trecut am fost la mare si mi a facut planggere la politie in vonditiile in care 2 luni nu a trecut sa o vada. Cu pensia alimentara nu este la zi. Nu se implica cu nimic in crestere/educare . Nu stie cand au vacanta, daca e bolnavioara sau nu. I am zis ca a fost bolnava o perioada nici macar nu m a intrebat ce are sau daca are nevoie de ceva.
Dupa toate astea eu trebuie ca marti si joi sa fiu disponibila
Cereti amendarea domnului pentru absentele de la program. Dati-i fetitei rochita sa i-o inapoieze. Cu tiganu' nu te pui. Nu putem scrie scenarii de filme indiene cum e lovit de milostenie domnul in Saptamana Mare si doreste sa ofere unui copil sarman un lucru, nimic altceva decat rochita fetitei. Cine sa creada?
Dna mirebire ar fi o mica diferenta intre fetita si rochita! Daca rochita se poate da asemeni unui obiect, fetita nu e tot obiect, deci nu se poate "da".
Nu veti castiga nimic daca tot veti lasa de la dvs, ci doar il veti obisnui ca prin abuzuri repetate poate obtine ce doreste.
V-a spus dna PS, in alta postare de a d-voastra, pe 10.04.2017: "Ba da exista sanctiuni posibile, iata:
L272/2004: art. 20
(1)In vederea asigurarii mentinerii relatiilor personale ale copilului cu parintii sai sau cu alte persoane alaturi de care s-a bucurat de viata de familie, precum si pentru asigurarea inapoierii copilului la locuinta sa la terminarea perioadei de vizita, instanta poate dispune, la cererea parintelui interesat sau a altei persoane indreptatite, una sau mai multe masuri cu caracter asiguratoriu sau a unor garantii.
(2)Masurile prevazute la alin. (1) pot include:
a)amenda pe ziua de intarziere impusa persoanei care refuza punerea in aplicare sau respectarea programului de mentinere a relatiilor personale ale copilului;
Solicitati in instanta amendarea celuiu care nu vine."