avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Masina vandalizata in parcarea privata, pazita de o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Masina vandalizata in parcarea privata, pazita de o firma de paza.

Zilele trecute masina proprietate personala a fost vandalizata (sparta luneta), intr-o parcare privata cu care am contract. La randul sau firma care administreaza parcarea are contract de prestari servicii cu o firma de paza. Mentionez ca nu am incheiat contract de asigurare CASCO. As dori sa stiu modalitatea prin care pot cere despagubiri pentru daunele produse si catre cine sa ma adresez. Momentan este deschis la politie un dosar penal cu autor necunoscut.
Multumesc anticipat pentru orice raspuns.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:30, 13 Aprilie 2017
In spatiul de parcare auto nu exista sistem de supraveghere ?
Administratorul parcari nu are montat un astfel de sistem.
Ultima modificare: Joi, 13 Aprilie 2017
danielsavu, utilizator
danielsavu a scris:
As dori sa stiu modalitatea prin care pot cere despagubiri pentru daunele produse si catre cine sa ma adresez.

Fie va constituiti parte civila in procesul penal, fie introduceti la instanta civila o actiune in raspundere contractuala impotriva celor cu care ati incheiat contractul de parcare. Important este insa, sa va asugurati probele pe care urmeaza sa le utilizati, si cand spun probe ma refer la orice credeti ca va este de folos in dovedirea prejudiciului, incepand cu contractul, poze, identificari si declaratii de martori, sau chiar printr-o cerere la judecatorie sa apelati la procedura asigurarii de dovezi. Rezolvarea este de durata si trebuie vazut daca merita efortul si cheltuiala. Incepeti prin a citi clauzele din contract privind raspunderea administratorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distrugere auto, amenda administrativa ? valyd11 valyd11 Un vecin mi-a aruncat cu pietroaie pe masina si am pagube de vreo 3000 ron. Am depus plangere la politie pentru infractiunea de distrugere. Cam intre ce sume ... (vezi toată discuția)
Distrugere sau .. ce ? ContSters240593 ContSters240593 Pe data de 5 aprilie, pisica mea a cazut de la etajul 5 si a spart luneta unei masini, parcata in fata blocului. In seara zilei cu pricina, suna la usa mea ... (vezi toată discuția)
Blocare roata de catre firma de paza supermarket gabone88 gabone88 Buna ziua, am si eu urmatoarea speta. Acum 2 zile am mers cu masina pana la centrul comercial Carrefour Orhideea. Fiind zi de sarbatoare si foarte aglomerat ... (vezi toată discuția)