avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract cu o institutie publica
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract cu o institutie publica

Buna ziua. Am urmatoarea problema: am incheiat un contract de prestari servicii mentenanta calculatoare cu o institutie publica (liceu). Contractul este in derulare din data de 1 februarie 2016, s-a prelungit si pe anul 2017 conform clauzelor existente . Conducerea instutiei s-a schimbat la inceputul acestei luni, fapt pentru care noul director vrea sa rezilieze contractul. Mentionez ca nu am nicio mustrare, facturile au fost insotite de proces verbal de predare a lucrarilor efectuate in fiecare luna, pana in prezent aceste facturi fiindu-mi achitate. Contravaloarea contractului este fixa,lunara, nu sunt platit la ora . Practic in decursul unei luni pot fi chemat pentru un numar nelimitat de interventii in cazul unor defectiuni. In afara acestor interventii, conform contractului, o data pe luna, sunt obligat, fara sa fiu solicitatat, sa ma prezint si sa fac mentenanta (devirusari, update-uri, verificari de componente....etc) acestor calculatoare, aceasta fiind si obligatia mea contractuala principala. In momentul de fata se incearca o metoda prin care sa nu mai mi se faca plata, motivul urmand sa fie lipsa interventiilor. Practic, la sfarsit de luna nu o sa mai am niciun proces verbal de predare a lucrarilor efectuate iar factura emisa nemaifiind buna de plata cum sustine Domnul Director . In plus mentenanta obligatorie lunara a fost refuzata fara nicio argumentare, drept pentru care am intocmit o nota de interventie in care am specificat acest aspect.
Intrebarea este: neavand niciun articol in contract care sa precizeze ca plata lunara ar fi conditionata de numarul de interventii si refuzandu mi mentenanta obligatorie care practic face obiectul principal al contractului , este posibil ca la sfarsitul unei luni factura emisa sa nu imi fie platita? Refuzul mentenantei obligatorie nu este o incalcare contractuala? Si daca nu va fi platita cum trebuie sa procedez?
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ccwork , utilizator 07:05, 13 Aprilie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Contractul a fost incheiat in urma unei oferte de colaborare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de mentenanta la motoare carasclaudiu carasclaudiu Buna ziua. Am urmatoarea situatie, si anume ca din noiembrie 2012 au intrat in functiune 2 motoare care produc energie electrica. Cu aceeeasi data trebuia ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa pentru colaborare inginerie inginerie Buna ziua, recent m-a contactat o institutie de stat in vederea unei,,angajari\" care dupa interviu mi s-a propus sa imi fac pfa..eu nu am mai avut pana acuma ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii it StefanDrago StefanDrago Buna ziua! As avea si eu nevoie de un pic de ajutor daca se poate..am incheiat un contract de prestari servicii cu o firma IT pentru un anumit echipament..la ... (vezi toată discuția)