avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Valoare taxa de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Valoare taxa de timbru

Buna ziua!

Ce taxa de timbru, trebuie platita, intr-un proces de dobandire a intregii proprietati a unui imobil, prin invocarea uzucapiunii, daca persoana care revendica imobilul respectiv, are o pensie de 450 RON. Imobilul respectiv(o cota indiviza din el), este dobandit prin contract de vanzare-cumparare, pe numele mamei. Mentionez ca mama este casatorita, iar veniturile amandurora, se ridica la 1300 RON. Ma intereseaza daca mama poate fi scutita de plata taxei de timbru.
Se poate formula o cerere de ajutor public judiciar.Va trebuie talon pensie, facturi utilitati pe ultimele 2 luni anterioare cererii,adeverinta Asociatie.se poate injumatati taxa sau esalona in rate lunare.Cererea trebuie formulata imediat ce ati primit instiintarea de plata taxa timbru(5 zile).
Nu va incadrati din ce imi amintesc eu. Depinde si cu cine mai gospodariti, cati sunteti in intretinerea celor doi.
PLata taxei de timbru se face la valoarea de impunere a terenului.
Se poate formula o cerere de ajutor public judiciar, ori sub forma unei scutiri, ori sub forma unei reduceri, ori sub forma unei esalonari...urmeaza sa si dovediti ca acesata este impovaratoare prin prisma veniturilor obtinute in raport de cheltuielile efectuate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa timbru cucuca cucuca am introdus actiune de partaj bunuri comune, dupa ce in prealabil sentinta de divort a ramas definitiva si irevocabila. Partajarea se referea la un bun imobil ... (vezi toată discuția)
Cum demonstrez ca nu am venituri? WettensteinAndreea WettensteinAndreea Am un proces civil cu un hotel , cu o taxa de timbru mare pe care doresc sa o reduc sau esalonez, cum sa procedez? Multumesc (vezi toată discuția)
Scutire taxa timbru kristina_ro kristina_ro Buna seara, Umbla o vorba prin târg ca persoanele care locuiesc in străinătate nu plătesc taxa de timbru in cazul unui partaj judiciar între foști ... (vezi toată discuția)