as dori sa stiu cu ce cuantum se remunereaza un presedinte de asociatie si un cenzor al aceleiasi asociatii, cu 6 scari de bloc, 4 cu 10 etaje si 2 cu 4 etaje. aproximativ 300 de persoane.
stiu ca salariile acetora se stabilesc in adunarea generala a asociatiei, dar o limita de bun simt care ar fi?
daca mi s-ar oferi cateva exemple ale cuantumului salarilor unor asociatii asemanatoare......
Nu conteaza numarul de persoane deoarece salariile si indemnizatiile se repartizeaza pe cota-parte indiviza. Sa zicem, la limita, ca ne orientam dupa numarul apartamentelor.
Pentru cenzor e mai usor de spus deoarece atributiile functiei sunt in orice asociatie similare.
la noi cenzorul are 400 lei / 170 apartamente.
Pentru presedinte e mai greu de spus deoarece implicarea lui e mult mai diversificata. Unii presedinti nici nu stiu ca au stampila, nu cunosc nici legile dupa care se conduc asociatiile, nu se implica mai deloc in viata asociatiei. Altii sunt foarte activi, uneori abuziv de activi :) , indeplinesc si functia de gospodar, situatie in care trebuie si rasplatit pe masura.
La noi un presedinte care se implica are 400 lei / 170 apartamente. Nu face pe gospodarul, pentru asemenea activitate avem o persoana aparte.