avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat în UK. Suspendarea se aplică pe tot ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat în UK. Suspendarea se aplică pe tot teritoriul Uniunii Europene?

Buna ziua tuturor , stie cineva daca mi-a fost suspendat permisul de conducere romanesc pe o perioada de 16 luni pentru conducerea sub influenta alcoolului (56/100 aerul respirat ) se aplica doar pe teritoriul UK sau si pe teritoriul celorlalte membre UE . Voi putea conduce in Romania ?
Ultima modificare: Marți, 5 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 19:43, 10 Iunie 2018
Ei nu iti iau permisul ,ala ramane la tn ,ai fost in instanta ai primit amenda vreo 500-600£ si nu ai voie sa conduci 16 luni in uk , in tara nu vad sa ai vreo problema . Mai poti face un curs de reabilitare care iti reduce pedeapsa cu vreo 4 luni dar asta numai dak ai acceptat cand ai fost in instanta
Nu cunosc legea din Regatul Unit. Conform Codului rutier din Romania se suspenda dreptul de a conduce vehicule pe drumuri publice, indiferent in ce tara te afli.
Salutari,

Am vazut hotarare judecatoreasca din UK referitoare la "suspendarea permisului". Scrie clar : inculpatului....i se suspenda dreptul de a conduce orice vehicul motorizat pe drumurile publice in UK pe perioada..... . Permisul ramane la titular (inculpat) si normal si legal poate conduce in orice alta tara care nu face parte din UK.
Chiar nu vad cum ar putea un agent de politie din alta tara sa gaseasca acel permis ca fiind suspendat.
Ok daca permisul este emis in UK , acesta este retinut si trimis la DVLA . Acestia la randul lor il vor trimite prin posta la expirarea sanctiunii (care poate fi redusa cu pana la 25% daca autorul "minunii" urmeaza un curs...(ttc-uk.com)
In Anglia nu este necesar sa ai permisul sau actele masinii la tine ...este bine totusi sa ai un act de identitate (scurtezi timpul de asteptare in caz ca esti nevinovat) . Totul e computerizat . In caz ca nu ai ITP sau nu ai platit taxa de drum iti vine amenda acasa fara sa fii oprit de politie .

Ioan Ciobanu a scris:

Nu cunosc legea din Regatul Unit. Conform Codului rutier din Romania se suspenda dreptul de a conduce vehicule pe drumuri publice, indiferent in ce tara te afli.

Ultima modificare: Luni, 4 Iunie 2018
Yobyme, utilizator
O mâsurâ juridicâ de condamnare, însotitâ de suspendare de permis de conducere, împotriva dvs a fost luatâ într-o tarâ membrâ a UE, ea se aplicâ în toate târile UE SI în toate târile cu care RUMB a semnat conventii de reciprocitate.
Cum în RUMB nu se practicâ retragerea permiselor emise în alte târi presupun câ sunteti încâ în posesia permisului de conducere Ro, aveti un permis de conducere, deci puteti conduce în alte târi UE samd.
Problemâ, dacâ sunteti prins încâlcând pe aceleas motive sau pe motive diferite legile în alte târi UE samd, riscati ca în urma anchetei care se va face sâ vâ treziti cu condamnarea în RUMB care vâ atârnâ de gât si, în functie de faptâ, sâ mergeti direct în puscârie!
Evaluarea acestui risc vâ apartine.
Ultima modificare: Duminică, 10 Iunie 2018
Demos, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis romanesc suspendat in uk. Bclaudiu18 Bclaudiu18 Buna ziua, daca permisul romanesc mi-a fost suspendat in UK o perioada de 9 luni pentru pentru conducere fara asigurare auto ( mai exact de 2 ori). Se aplica ... (vezi toată discuția)
Permis uk dennis87 dennis87 Buna ziua Detin permis britanc,dupa ce l-am schimbat pe cel romanesc Am primit o suspendare de 2 ani in UK si posibilitatea unui curs platit care imi ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan, permis din uk. ce risc acum? polițistul mi-a spus că o să fie anulat și 2 ani n-o să mai pot da examen pentru redobândire cmneag cmneag Am fost oprit de poliție și depistat cu 0.54 g alcool pur in aerul respirat. Țin sa Menționez ca sunt la prima abatere. Am fost dus la spital pt recoltarea ... (vezi toată discuția)