avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata utilitati fara penalitati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata utilitati fara penalitati

UNA ZIUA, am o intrebre. Am avut datorie la întreținere 5600 lei, am achitat 3600 lei suma reprezentand utilitățile, restul de 2200 reprezintă penalizări. Am solicitat chitanța pentru fiecare luna, nu am vrut să plătesc penalitatile. Intrebarea este: cum pot sa scap de penalitatile astea pentru ca teoretic eu nu mai am alte datorii la întreținere ci doar penalitatile au rămas?! Exista vre-o portiță prin care să scap de aceste penalitati? Mentionez ca aceste utilități reprezintă întreținerea complexului și nicidecum vre-un consum de ceva utilități, nu am nici un contract cu ei, utilitățile pe care le consum le plătesc la furnizori, mai spun și faptul ca nu locuiește nimeni in apartamentul respectiv.

Multumesc
[Nu se fac observatii cu privire la ortografie pe forum, puteti sa le faceti pe mesaj privat]

Ati fi putut sa scapati de penalitati daca v-ati fi platit datoriile la timp, altfel, nu.
Si din moment ce ati achitat "soldul" inseamna ca recunoasteti faptul ca dvs si nu altcineva a beneficiat de acele utilitati si nu inteleg de ce pentru penalitati incercati sa prezentati altfel realitatea....
Ultima modificare: Duminică, 16 Aprilie 2017
elga50, moderator
incercati o negociere
Oameni buni, ma cam luati de țepar și de turist, dar se pare ca nu ati inteles, eu nu beneficiez de nici un fel de serviciu de la acel complex, am doar un apartament acolo și atât, nu locuiește nimeni, nu se consuma nimic și cu toate astea sunt taxat cu aproximativ 200 ron pe luna, pe mine personal m-a deranjat să am asemenea datorii de aceea am plătit și nu îmi convine să plătesc penalizări, nu mi se pare normal sa plătesc atât de mult având în vedere că am și făcut o înștiințare oficială ca nu locuiește nimeni in apartamentul respectiv și nu beneficiază nimeni de serviciile oferite de ei.
Nu m-a tinut nimeni pe nici un ban, ei iau bani de la oameni pe nici un fel de serviciu, nu am consumat nimic, nu am folosit nimic de la ei ca sa am ce sa plătesc, nu am folosit gunoiul nu am folosit absolut nici un fel de serviciu oferit de ei. Am plătit și așa degeaba 3600 lei pe nimic și tu vii și spui ca m-au tinut pe banii lor? Prietene, pe banii mei spun ce vreau eu și fac ce vreau eu și e normal să nu vreau sa ma beleasca cineva de bani fara sa imi presteze vreun serviciu. Să-mi tu mie 3600 de lei pe nimic și apoi poti spune ca sunt turist și ca stau pe banii tai, până atunci vezi-ti de treaba ta și citește cu atenție postarea ca ai cam sărit gardul.
*sa-mi dai tu mie 3600 de lei, corecție pt autocorectarea de mai sus

Alte discuții în legătură

Sistarea alimentarii cu apa a apartamentelor unei scari mariasocol mariasocol Am fost anuntati de catre administratorul unei asociatii de proprietari din loc Hunedoara ca se va opri alimentarea cu apa din cauza neachtarii de catre toti ... (vezi toată discuția)
Datorii la intretinere de peste 70000 la o singura familie ! solutia ?! sionalina sionalina Locuiesc intr-un bloc unde locatarii au datorii la intretinere de ordinul zecilor de mii de lei , sunt datornici si cu 70.000 lei . In total sunt vreo 30 de ... (vezi toată discuția)
Datornic asoc.de prop. mimi56_manolescu mimi56_manolescu Ce acțiune pot introduce in instanța care sa-mi permită o expertiza Jud.contabila care sa stabilească legal cit datorez asoc .de prop. Este vorba de ... (vezi toată discuția)