avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... proces pt. radar (numar gresit si fara proba video)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

proces pt. radar (numar gresit si fara proba video)

Am fost oprit noaptea (ora 12) in localitatea Timisoara si amendat pentru viteza.
In procesul verbal s-a gresit numarul de inmatriculare (si cifra si litera).
Am contestat acest proces verbal si am cerut si proba video in instanta, in aceasta nu se vede numar de inmatriculare, tip masina, culoare...absolut nimic.
Numarul de inmatriculare scris gresit nu face parte din cauzele de nulitate absoluta.
Avand in vedere proba video, potrivit dispozițiilor art. 3.5.1. din Norma de metrologie legală NML 021-05 din 23.11.2005 constituie probă numai înregistrările care cuprind imaginea autovehiculului, din care să poată fi pus în evidenţă numărul de înmatriculare al acestuia, in cazul meu nu se vede numarul de inmatriculare.
Cum este posibil sa pierzi acest proces (prima infatisare + apel)?
Mai este ceva de facut?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:50, 15 Aprilie 2017
Cum este posibil nu va putem raspunde fara a studia hotararile pronuntate in cauza dvs pt a intelege motivele care au dus la solutiile de respingere a contestatiei impotriva pv de contraventie.Daca ati pierdut la fond si apelul a fost respins nu mai aveti ce sa faceti din pacate.
Chiar e curios ce scrie in cele 2 hotariri !? Practic masina dvs. nu poate fi identificata in inregistrarea video, asta insemnind ca nu exista proba, iar PV este completat gresit. Postati textul hotariiri de fond macar, trebuie vazuta motivarea acelei hotariri. Intr-adevar, daca ati pierdut si in apel nu mai aveti alta cale de atac.
Nu ati avut aparator care sa va reprezinte si sa va apere interesele,care sa ridice exceptia lipsei probei/plansei foto ?
In instanta am fost reprezentat de avocat, nu stiu daca este voie sa postez PV si hotararea de la prima instanta (se pare ca nici nu se poate), de la apel - Solutia pe scurt: Respinge apelul Definitivă.
Nu trebuie sa dati textul original, ci doar o "copie" a textului hotaririi instantei de fond, fara mentionarea numelor si a altor date (lasati spatiu) din cazul dvs. E ciudat, daca ati facut , in drept, referire la art. 3.5.1 din NML 021-05/2005 si a fost vizionata proba video, ca instanta sa nu tina cont de faptul ca nu exista nici o dovada a savirsirii faptei, mai ales ca sanctiunea pe care o prevede codul rutier pentru asa ceva spune explicit ca " Nerespectarea regimului de viteză stabilit conform legii, se constată de către poliţiştii rutieri, cu mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic." Aici nu mai e vorba de forta probanta doar a PV de contraventie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare pv contraventie editholivia editholivia buna ziua, pentru contestatrea unui proces verbal de contraventie, in ce HG sau act norativ gasesc articolul care spune ca pentru ca poza sa fie considerata ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis si contestatie Andrei Gabriel10 Andrei Gabriel10 Mi-a fost suspendat permisul pentru o perioada de 90 zile pentru depasirea limitei de viteza pe autostrada si as dori sa stiu daca pot face contestatie ... (vezi toată discuția)
Pregătirea pentru a treia înfățișare la judecătorie pt contestarea procesului verbal Ionel firu Ionel firu Bună seara am făcut și eu contestație pt un proces verbal în care dnl polițist mi-a scris că ma luat cu aparatul radar cu o viteză de 115 km/h m-am ... (vezi toată discuția)