avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Foaie de parcurs
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Foaie de parcurs

Buna Ziua,
Sunt persoana fizica autorizata in domeniul cadastrului si am si eu o intrebare:
Trebuie sa fac foaie de parcurs daca am un contract de comodat pe autovehicul si imi decontez bonurile de benzina?
Pentru ca la societati am inteles ca acest lucru e obligatoriu de putin timp.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Remus Mindru , Avocat 17:38, 24 Iunie 2010
Nu. Dupa cum bine stiti in declaratia de venit ati declarat veniturile estimate si cheltuielile estimate, noi tinem o contabilitate in partida simpla, prin urmare nu trebuie sa justificam cheltuielile cu autoturismul ca o societate comerciala. Spun noi pentru ca si avocati sunt asimilati P.F.
Cf OG 34/2009 si a normelor de aplicare,in perioada 01.05.2009-31.12.2010 contribuabili nu au dreptul sa includa pe cheltuieli consumurile de carburant aferente autovehiculelor destinate exclusiv pt transport persoane cu anumite exceptii.Si contribuabili PFA au obligatia cf Codului Fiscal sa justifice cu documente toate cheltuielile pe care le inregistreaza in Registrul de incasari si plati.Deci si dvs ca PFA trebuie sa intocmiti lunar foaie de parcurs la care sa anexati bonurile de carburant, bineinteles daca va incadrati in exceptiile prevazute de ordonanta.
Acest raspuns este valabil pt PFA care platesc impozit pe venit in sistem real
stimati colegi,

pai si pana la urma, avocatii pot deduce cheltuielile cu combustibilul ori ba? spre rusinea mea, nu am avut timp sa ma documentez.

salutare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot să deduc 50% din cheltuielile cu mașina personală, fără a face foi de parcurs, dacă o trec pe pfa prin contract de comodat? Loed Loed Buna. Pot sa deduc 50% din cheltuielile cu masina personala daca o trec pe PFA prin contract de comodat, dar fara foi de parcurs? Multumesc. (vezi toată discuția)
Subiect interesant in atentia expertilor contabili ContSters42967 ContSters42967 Am gasit o dezbatere intre avocati pe forum si cred ca expertitii contabili si consultantii fiscali sa-si exprime punctul de vedere, sa aduca argumente si sa ... (vezi toată discuția)
Inregistrare combustibil vioviod vioviod Am un bon de benzina de 100 ron. Exista o limita intr-o luna a combustibilului pe care -l poti inregistra la un magazin(comert) ? Pot inregistra direct pe ... (vezi toată discuția)