avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire urmasi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire urmasi

Buna ziua, as dori raspuns pentru urmatoarea situatie: dupa decesul tatalui mama supravietuitoare primeste un sfert din jumatatea lui din apartamentul cumparat pe timpul vietii de amandoi iar cei doi copii mostenesc trei patrimi.
Cum vor mosteni cei doi fii dupa moartea mamei avand in vedere ca mama doreste sa lase partea ei din apartament( sfertul de la tata plus jumatatea ei)unuia dintre copii care a ramas cu parintii, nu s-a mutat vreodata de acolo, a renovat apartamentul, contribuie la plata lunara a intretinerii ei la caminul de batrani unde e internata de peste cinci ani, etc. Ce pretentii poate ridica cel de-al doilea fiu in aceasta eventualitate?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mihai3434 , utilizator 14:59, 18 Aprilie 2017
mama doreste sa lase partea ei din apartament( sfertul de la tata plus jumatatea ei)unuia dintre copii care a ramas cu parintii,

Cum doreste sa il lase?
Donatie, vanzare-cumparare, testament ....
Nu stiu, presupun ca donatie. Ar putea face vanzare-cumparare in aceasta situatie?
Da. Poate face si vanzare-cumparare.
Va multumesc pentru raspuns, doamna avocat! Cumva vreo varianta este atacabila in instanta?
Oricare dintre variante pot fi atacate in instanta.
Ramane de vazut daca sunt admisibile actiunile.
Daca actele ce le va face nu vor fi intocmite corect si in mod legal, sansele de admitere sunt mai mari.

Alte discuții în legătură

Mostenire simoalin simoalin Buna ziua, Am urmatoarea problema: mama, care e destul de in varsta, si care a avut ceva probleme cu fratele meu (a fost deseori molestata de el, ani de ... (vezi toată discuția)
Mostenire apartament madyyy13 madyyy13 Buna ziua , Proprietara apartamenului are varsta de 80 ani si locuieste in apartament cu fiica acesteia , care o ingrijeste de 20 ani. Batrana mai are un ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unei parti din apartament niculaeenache niculaeenache Sant un batran in varsta , nu ma mai pot descurca singur si vin la dumneavoastra cu urmatoarea intrebare: pot sa vand partea ce mi se cuvine din apartamentul ... (vezi toată discuția)