Buna ziua,
Am trimis adeverinta ( anexa nr.26) in data de 10,04,2017 pe email la societatea unde am lucrat si nici pana acum nu am primit nimic .
Cui trebuie sa ma adresez pentru am elibera aceasta adeverinta , avand nevoie pentru a beneficia de somaj.
Multumesc.
Numai angajatorul va poate elibera acea adeverinta.
In caz de refuz , sesizati AJOFM.
Norme de aplicare a Legii 76/2002
art.18
(1) În vederea certificării stagiului minim de cotizare prevăzut la art. 34 alin. (1) lit. a) din lege şi a stabilirii dreptului la indemnizaţie de şomaj, angajatorii au obligaţia de a elibera persoanelor cărora le încetează raporturile de muncă sau de serviciu o adeverinţă din care să rezulte baza lunară de calcul al contribuţiei individuale la bugetul asigurărilor pentru şomaj, stabilită potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003
....
(7) Neeliberarea de către angajator sau plătitorul de venit prevăzut la alin. (2) a adeverinţei prevăzute la alin. (1) constituie contravenţie, potrivit art. 113 lit. j) din lege şi se sancţionează cu amenda prevăzută la art. 114 alin. (1) lit. a) din lege de către organele de control măsuri active ale structurilor teritoriale ale Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă care au competenţa constatării şi sancţionării celorlalte contravenţii prevăzute de lege.
Anexa 11 adeverinta
Geo.mst
Bună seara, ultimul angajator mi-au închis contractul cu art. 34 deoarece eu sunt însărcinată în 6 luni m-am decis sa încerc sa beneficiez ai eu de un ... (vezi toată discuția)