avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Distante fata de limita de proprietate
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Distante fata de limita de proprietate

Buna ziua,

as dori si eu o indrumurare spre o lege sau o institutie careia ma pot adresa.
Vecinul meu si-a facut foarte anexele lipite sau chiar ajutandu-se de gardul meu. Am descoperit ca pentru anexe distanta minima este de 60cm, dar pentru gunoiul de grajd (omul are vaca) nu exista o distanta minima? E la un metru de gardul meu. Mentionez ca vecinul arunca si tot fel de alte gunoaie - intr-o zi am vazut si o gaina moarta pe care au ciugulit-o ciorile. Gunoiul e la mai putin de 10m de casa mea si trebuie sa stau cu geamurile inchise si datorita mirosului ingrozitor si datorita mustelor verzi imense care se aduna in preajma. Plus ca imi este frica si de boli... Nu exista nicio lege care sa oblige vecinul sa-si mute gunoiul in alta parte? Raspunsul vecinului la rugamintea de a muta gunoiul a fost ca "el n-o sa-si mute gunoiul langa bucataria lui" ... sta mai bine langa bucataria mea - "si ca daca o sa-l oblige vreo lege sa faca asta - n-am decat sa vin cu legea".

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

p.s. am uitat sa mentionez ca e zona rurala
Ultima modificare: Marți, 18 Aprilie 2017
nera02, utilizator
Cel mai recent răspuns: nera02 , utilizator 18:23, 18 Aprilie 2017
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa studiati: Ordin nr. 119/2014 pentru aprobarea Normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei si art. 611 - 630 Cod Civil!
Veti putea stabili singur daca s-a incalcat legea.
Pentru obligare in privinta gunoiului va sfatuiesc sa va adresati DSP si DSV judetean!
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! ce pot face in urmatoarea situatie? locuiesc la oras,la ... sykes sykes Buna ziua! Ce pot face in urmatoarea situatie? Locuiesc la oras,la casa, distanta dintre case fiind de cel mult 15 metri . De cateva luni vecinul a inceput ... (vezi toată discuția)
Ferma de vaci in centrul localitatii ContSters124954 ContSters124954 Buna ziua, Locuiesc intr-o comuna de langa Brasov unde in centrul localitatii in gradina unei proprietati destul de mari invecinata cu a noastra, se cresc ... (vezi toată discuția)
Gard despãrþitor între proprietãþi gustaw gustaw Am achiziţionat la ţară o proprietate, casă şi grădină. Două laturi ale proprietăţii erau îngrădite, necesitând doar anumite reparaţii. O a treia ... (vezi toată discuția)