avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire

Buna ziua,in urma decesului tatalui meu a ramas o casa si un teren aferent,cum se procedeaza dezbaterea actelor ,avand in vedere ca mama traieste si suntem 4 frati,mama si ceilalti 2 cedeaza in favoarea mea,dar cel deal 3 lea frate se opune.
Mentionez ca fratele care se opune a primit inainte de deces un teren de la tata cu acte pentru a-si face casa.

Multumesc anticipat.O zi buna.
Cel mai recent răspuns: vicar , utilizator 13:39, 19 Aprilie 2017
Buna ziua.
In situatia in care nu va intelegeti si unul dintre frati nu este de acord sa renunte la mostenire in favoarea dvs., singura solutie este sa apelati la concursul instantei de judecata.

Consultati un avocat, care analizand situatia concreta, va poate indruma si reprezenta in fata instantei de judecata.
Atunci care este primul pas sa incep procedura de dezbatere si sa primesc refuzul,si apoi in instanta,sau direct in instanta?
Daca mama si fratii renunta prin declaratie notariala,atuci "lupta " se va duce intre dvs si fratele care nu vrea, adica bunul se imparte jumate -jumate, ceea ce nu cred ca este tocmai indicat.
In acest caz mai bine accepta si ceilalti,astfel cota care ii revine fratelui este mai mica ,in aceste conditii mama avand cota cea mai mare.
Cel mai indicat ar fi sa mergeti la notar si dumnealui va va explica in functie de ce acte ii aratati care sunt exact cotele pentru fiecare dintre mostenitori.
Atentie insa ca trebuie sa va hotararti( in ceea ce priveste declaratiile) inainte de a se implini un an de la decesul tatalui.
Oricum se ajunge in instanta,dar vorbiti cu notarul, ca prim pas .
succes
Ultima modificare: Miercuri, 19 Aprilie 2017
vicar, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatăl a decedat acum 4 ani si nu sa dezbătut moștenirea...a ... majestik majestik Tatăl a decedat acum 4 ani si nu sa dezbătut moștenirea...a rămas mama si 4 copii...mama e plecată definitiv la unul dintre copii în spania deoarece e ... (vezi toată discuția)
Drept civil. mostenire! completare succesiune nicujexul nicujexul Buna ziua! Intrebare: Dupa decesul tatalui, la dezbaterea succesiunii, toti cei 4 copii au renuntat in favoarea mamei pt locuinta ce forma masa succesorala ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor hr hr Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca mai pot reveni la optiunea ce am avut-o la un moment dat la dezbaterea mostenirii. Pe scurt : la moartea tatalui, eu si ... (vezi toată discuția)