avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am fost incadrat timp de un an pe un salariu brut mai ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am fost incadrat timp de un an pe un salariu brut mai mare si acum compania vrea sa mi-l schimbe

Buna ziua,

Am fost incadrat timp de un an pe un salariu brut din care netul se calculeaza la 1000 de ron in plus fata de cat iau acum. A trecut mai bine de un an si acum m-au chemat sa rectifice aceea pagina. Nu-mi convine si stau sa ma intreb ce s-a intamplat cu diferenta de 1000 de lei anterioara.

Ce drepturi am? Este normal ce se intampla?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:39, 19 Aprilie 2017
1. art.41 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.

(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
.....
e) salariul;
.....

Asadar, regula in materie de modificare a contractului individual de munca este modificarea prin acordul partilor. Prin exceptie, este posibila modificarea unilaterala a c.i.m. - felul muncii - numai in cazurile si conditiile expres prevazute de lege,si anume :
- delegarea
- detasarea
- în cazul unor situaţii de forţă majoră
- cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului.

2. In speta, modificarea salariului se poate face numai cu acordul partilor. De asemenea, modificarea unilaterală a salariului este posibila, prin decizia angajatorului, în ipoteza existentei unui act normativ sau a unui contract colectiv de muncă aplicabil acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii Nemesoana Nemesoana Daca eu sunt angajat că gestionar iar conducerea hotărăște să-mi ia postul și să-mi de-a altul. Poate face acest lucru fără acordul meu?Si îmi poate ... (vezi toată discuția)
Suspendare c.i.m raicu142 raicu142 In actul adițional scrie pe secție,ca să mă dea la alt loc de muncă trebuie un alt act să îl semnez. (vezi toată discuția)
Transfer vasilizaitev vasilizaitev Buna ziua ! Astazi am primit o veste de la angajator ca voi fii transferat in alt magazin, tot in cadrul firmei. Magazinul cu pricina este din domeniu ... (vezi toată discuția)