avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Transfer
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Transfer

Buna ziua !

Astazi am primit o veste de la angajator ca voi fii transferat in alt magazin, tot in cadrul firmei. Magazinul cu pricina este din domeniu retail . Doresc sa stiu daca fara acordul meu scris se poate face acest lucru. Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:05, 20 Februarie 2016
1. Transferul nu este posibil, intrucat nu mai este reglementat in Codul Muncii .

2. In cazul dvs, este vorba despre schimbarea locului muncii. Situatie care se poate face ;
- cu acordul partilor , potrivit art.41 alin.1 C.mun.

Art. 41 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de muncă;
e) salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.

- unilateral de catre angajator . Prin exceptie, este posibila modificarea unilaterala a c.i.m. - felul muncii - numai in cazurile si conditiile expres prevazute de lege,si anume :
- delegarea . Delegarea poate fi dispusă în cadrul aceleiaşi unităţi, la o unitate componentă, la o subunitate sau la o altă unitate.
- detasarea.
- în cazul unor situaţii de forţă majoră
- cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare loc munca rak0770 rak0770 Buna ziua! Cum pot schimba locul de munca al unui salariat in cadrul aceleiasi unitati? El acum este sofer transport persoane (program 8 ore/zi) si se ... (vezi toată discuția)
Schimbare punct de lucru andreea2281 andreea2281 Buna ziua. Lucrez la o firma de 4 ani, care are mai multe puncte de lucru. In contractul meu individual de munca , e specificat clar , ca lucrez la punctul de ... (vezi toată discuția)
Modificare structura organizatorica institutie publica mariada2002 mariada2002 Buna ziua, Daca institutia doreste transformarea unui compartiment in serviciu, poate fi mutat un angajat , care ocupa temporar un post, intr-unul din ... (vezi toată discuția)