avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare punct de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare punct de lucru

Buna ziua. Lucrez la o firma de 4 ani, care are mai multe puncte de lucru. In contractul meu individual de munca , e specificat clar , ca lucrez la punctul de lucru X. Ma pot obliga sa ma duc la alt punct? Daca refuz sa ma duc , ce pot sa-mi faca?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:18, 9 Martie 2016
1. Locul muncii poate fi modificat unilateral de către angajator prin delegarea sau detaşarea salariatului într-un alt loc de muncă decât cel prevăzut în contractul individual de muncă.

2. Delegarea poate fi dispusă fie în aceeaşi localitate, fie într-o altă localitate, în cadrul aceleiaşi unităţi, a unei subunităţi sau altei unităţi.

3. Delegarea este o măsură obligatorie pentru salariat, a cărei nerespectare poate atrage răspunderea disciplinară a acestuia, inclusiv desfacerea contractului de muncă. Corespunzător obligaţiei salariatului, măsura delegării trebuie să fie legală şi să aibă ca temei un interes de serviciu. (Vlad Barbu, Dreptul muncii. Curs universitar, Editura Naţional, Bucureşti, 2003, p. 140)

4. Daca este vorba despre o modificare definitiva a c.i.m.,atunci schimbarea locului demunca trebuie sa se faca prin incheierea unui act aditional la contract.

Art. 41. C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de muncă;
e) salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegare? mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! Cum putem transfera temporar ( 1 sapt) niste salariati dintr-o sectie in alta, daca nu vor sa semneze actul aditional? Pot face o decizie de ... (vezi toată discuția)
Detasare interval interval Eu am zis ca e vorba de o detasare, dar nu este. Este vorba despre schimbarea locului de munca in cadrul aceluiasi angajator. Intrebarile mele sunt 1. Ce ... (vezi toată discuția)
Delegatie AnaTudorAna AnaTudorAna Pot refuza plecarea intr-o delegatie in care urmeaza sa lucrez 5 zile cate 18 ore/zi? (vezi toată discuția)