avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Delegare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Delegare?

Buna ziua!
Cum putem transfera temporar ( 1 sapt) niste salariati dintr-o sectie in alta, daca nu vor sa semneze actul aditional?
Pot face o decizie de delegare sau exista alta solutie?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:27, 29 Aprilie 2015
In doctrina de specialitate s-a opinat ca, delegarea poate fi dispusă fie în aceeaşi localitate, fie într-o altă localitate, în cadrul aceleiaşi unităţi, a unei subunităţi sau altei unităţi.

"Delegarea este o măsură obligatorie pentru salariat, a cărei nerespectare poate atrage răspunderea disciplinară a acestuia, inclusiv desfacerea contractului de muncă. Corespunzător obligaţiei salariatului, măsura delegării trebuie să fie legală şi să aibă ca temei un interes de serviciu". (Vlad Barbu, Dreptul muncii. Curs universitar, Editura Naţional, Bucureşti, 2003, p. 140)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare punct de lucru andreea2281 andreea2281 Buna ziua. Lucrez la o firma de 4 ani, care are mai multe puncte de lucru. In contractul meu individual de munca , e specificat clar , ca lucrez la punctul de ... (vezi toată discuția)
Salut, am o problema la locul de munca. lucrez pentru o firma ... Grigore91 Grigore91 Salut, am o problema la locul de munca. Lucrez pentru o firma subcontractoare în șantierul naval vard braila. După o perioada am fost închiriat de firma ... (vezi toată discuția)
Delegatie AnaTudorAna AnaTudorAna Pot refuza plecarea intr-o delegatie in care urmeaza sa lucrez 5 zile cate 18 ore/zi? (vezi toată discuția)