avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... completare cotizatie prin cumparare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

completare cotizatie prin cumparare

am fost la casa de pensii judeteana , pentru a ma interesa pentru o persoana care este nascuta in luna iulie anul 1951, si care are o vechime de 9 ani si 5 luni, cum poate proceda pentru a depune dosar de pensie....
s-a verificat si am primit raspuns ca poate depune dosarul daca isi completeaza stagiul de cotizare prin cumparare de vechime de 3 ani si 4 luni, dar trebuie sa faca un contract, iar plata sa se faca pina la data de 27 aprilie 2017, deoarece dupa aceasta data , se va plati lunar....am informat persoana si aceasta a facut imprumuturi pentru a face rost de suma d 9800 RON, suma ce trebuia achitata pentru perioada de 3 ani si 5 luni....cand a mers la biroul de la casa de pensii cu documentele pentru intocmirea contractului, lucratoarea a spus ca persoana nu poate beneficia de legea respectiva, si ca poate plati doar lunar..
va rog sa imi spuneti de ce a primit acest raspuns , daca la prima discutie i s-a spus altceva?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:22, 19 Aprilie 2017
Iulie 1951 Mai 2010 58/10 27/8 12/8


Legea 186/2016

Art. 1. -
(3) Perioadele pentru care se poate efectua plata contribuției de asigurări sociale sunt cele anterioare datei la care sunt îndeplinite condițiile, prevăzute de lege, privind vârsta standard de pensionare.


Art. 3. -
Perioadele de timp pentru care se poate efectua plata contribuției de asigurări sociale sunt cele care se încadrează în intervalul de timp cuprins între data încheierii contractului de asigurare socială potrivit prezentei legi și ultimii 5 ani anteriori acestei date.

Din prevederile de mai sus rezulta ca la acest moment 19/04/2017 se poate cupara vechime doar incepand cu 19/04/2012 - 19/04/2017(5 ani).
In 2012 indeplinise deja conditia de varsta(mai 2010).

adica? mai exact..nu se poate plati? si nici pensiona? ce se poate face in cazul acesta?
Se incheie contract pentru viitor.
altfel nu se poate?
Nu.
In mod normal ar trebui sa va lamureasca cei de la casa locala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata vechime pt. pensie Retardila Retardila Buna ziua! Din diverse motive intre 1998 si 2000 am fost nevoit sa-mi intrerup cotizarea la Fondul de pensii.... Prevederile legale imi permit sa platesc ... (vezi toată discuția)
Cumparare vechime pt pensie buiavasi buiavasi Buna dimineata! As dori sa imi precizati si mie, cu aproximatie, cam cat ar trebui sa plateasca, o persoana, barbat , nascut in iulie 1955, cu un stagiu de ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata parțial Zamfir Floarea Zamfir Floarea Când pot ieși la pensie anticipat parțial dacă sint născuta la data de 1/01/1960 și am lucrat 14 ani 3 luni si 9 zile in condiții normale iar in gr. ... (vezi toată discuția)