avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... asigurare RCA facuta pe vechiul proprietar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

asigurare RCA facuta pe vechiul proprietar

In urma cu ceva timp mi-am vandut masina. Problema care s-a ivit este ca persoana care a cumparat-o nu si-a facut inscrierea pe numele sau si a vandut-o unei alte persoane necunoscuta mie, insa aceasta din urma a facut o asigurare RCA pe numele meu. Am solicitat din partea firmei de asigurari desfiintarea acelui contract RCA, iar dupa ce mi-au solicitat dovezi privind vanzarea si radierea din ev.fiscale...n-am mai primit niciun raspus. Am trimis acum o petitie online Pol.Romane si ANPC. Cineva m-a sfatuit sa cer radierea la serviciul de inmatriculari, ei imi raspund negativ, iar cu acest raspuns, ca procedura prealabila, sa contactez un avocat pentru radierea pe cale judecatoareasca, altfel voi fi tinuta sa platesc toate amenzile ce decurg din calitatea de proprietar (in evidenta inmatricularilor auto), desi nu inteleg de ce e nevoie de asta si nu e valabil contractul de vanzare-cumparare. Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 09:18, 20 Aprilie 2017
Pentru ca ati ales vinderea autoturismului fara a face radierea si fara a trece in momentul vinzarii autoturismului in certificatul de inmatriculare persoana careia i-ati instrainat masina, politia nu va poate ajuta.
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism puni puni Buna ziua. Am un caz complicat si va rog mult o sugestie de rezolvare. Un contribuabil a vandut un autoturism si pe baza acelui contract de vanzare-cumparare ... (vezi toată discuția)
Furt de identitate sau doar hotie - masina vanduta, asigurare incheiata de noul proprietar pe numele meu mihai mihai2008 mihai mihai2008 Buna ziua! acum 2 luni si jumatate mi-am vandut masina cu toate actele in ordine. Certificat fiscal, contract v-c, inclusiv completat in talon ca masina a fost ... (vezi toată discuția)
Auto vandut si neînregistrat Rrs Rrs Buna ziua, Am si eu o problema. La sfarsitul lui 2014, am vândut un autoturism. Acum, în 2016, am primit o amendă contravenţională de la CNADNR pentru ... (vezi toată discuția)