avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... SSM - Scaune birou
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

SSM - Scaune birou

Buna ziua,

La societatea unde lucrez se pune problema inlocuirii scaunelor de birou.
Intrebarea este daca din punct de vedere SSM sunt acceptate scaunele de birou cu roti? Care este legislatia aferenta?

Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:44, 19 Aprilie 2017
Cerintele minime de securitate si sanatate pentru locul de munca aprobate prin HG nr.1091/ 2006 mentioneaza in anexa 1
-pct.23. Principii ergonomice
23.3. Locurile de munca la care se lucreaza in pozitie asezat se doteaza cu scaune concepute corespunzator caracteristicilor antropometrice si functionale ale organismului uman, precum si activitatii care se desfasoara, corelandu-se inaltimea scaunului cu cea a planului de lucru.
23.4. La locurile de munca unde se lucreaza in pozitie ortostatica trebuie asigurate, de regula, mijloace pentru asezarea lucratorului cel putin pentru perioade scurte de timp (de exemplu, scaune, banci).
23.5. Echipamentele de munca, mesele si bancurile de lucru trebuie sa asigure spatiu suficient pentru sprijinirea comoda si stabila a membrelor inferioare in timpul activitatii, cu posibilitatea miscarii acestora.
23.6. Inaltimea planului de lucru pentru pozitia asezat sau ortostatica se stabileste in functie de distanta optima de vedere, de precizia lucrarii, de caracteristicile antropometrice ale lucratorului si de marimea efortului membrelor superioare.
Scaunele de birou cu roti, certificate EU (acceptate in UE cu declaratie de conformitate si certificat de calitate, documente emise de catre fabricant) sunt concepute cu sisteme de prevenire a rasturnarii si in plus asigura deplasarea optima a lucratorului in caz de necesitate. Aceste scaune se regleaza pe inaltime si se fizeaza in pozitia stabilita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate scaune de un anumit tip pentru activitate de call center bogdanmr bogdanmr Buna ziua, Am rugamintea sa imi spuneti daca exista precizari legislative care reglementeaza obligativitatea unui anumit tip de scaune pentru activitati de ... (vezi toată discuția)
Spatiu de lucru (birou) susu alina susu alina Buna ziua, intrebarea mea este cati m2 se aloca unui angajat ce isi desfasoara activitatea la birou in fata calculatorului - conform legislatiei in vigoare. ... (vezi toată discuția)
Scaune la casele de marcat pentru casiere. laura76c laura76c Buna seara, Vreu sa stiu daca exista lege in legatura cu scaune la casele de marcat . Lucrez ca si casiera si stau in picioare 8 ore . Am dureri de mijloc ... (vezi toată discuția)