avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Clarificarea Cetateniei Romane dobindita in 2001
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Clarificarea Cetateniei Romane dobindita in 2001

Buna ziua,
Am o situatie neobisnuita si inafara de informatii utile pe care poate nu le cunosc inca, as vrea sa aduc la evidenta altora posibil in aceiasi situatie.
1. Sunt cetatean triplu.: a)Nascuta in Rep.Moldova;
b) Am cetatenia romana "re"-dobindita in 2001, cu pasaport roman simplu expirat in 2006 in numele inaintea casatoriei.
c) cetatean britanic in urma casatoriei in 2003.

Situatia curenta la moment este ca in Marea Britanie s-a introdus o lege/ polita noua in case se insista ca in cazul nationalitatii duble- ambele pasapoarte trebuie sa fie in acelasi nume de familie, chiar daca e expirat de 11 ani. Ok, am inteles. NU ar fi problema, doar ca in 2001 cind mi s-a eliberat pasaportul roman, nu se eliberau "certificate de cetatenie romana", nici nu era nevoie de a transcribe certificatul de nastere in registrele romane.
Acum nu pot transcrie certificatul de casatorie britanic pentru ca nu am certificate de nastere roman, nici un document valabil (deja si pasaportul britanic e expirat). Stiu ca trebuie sa fac procura pe cineva pentru ca inregistrarea certificatului de nastere pentru majori se face doar la ambasada romana la locul de nastere (Chisinau) sau la Bucuresti. Ca sa fac procura- imi trebuie document valabil (titlu de calatorie).
Dar in primul rind a trebuit sa dau cererea la "Clarificarea statutului juridic fata de statul roman", care a fost efectuata pe 10 martie. Mi-au zis se rezolva in aprox.30 zile lucratoare (6 sapt)
Intrebarea mea e -stie cineva daca intradevar atit dureaza si pe cine sa bat la cap caci saptamina asta se implinesc 6 saptamini si imi fac griji. Am trimis email la consulat (nu adresa generala), am una la care mi-a raspuns doamna consul...dar nu am primit raspuns inca.
La siguranta ca nu e atit de dificil sa imi gaseasca numele in arhiva monitorului official din 2001, este CNP in pasaportul expirat....?#-o

Plus ca toate vizitele se fac doar prin programare on-line, si nu poti trece peste etapa 1 fara un document valabil, pina cind mi-a spus cineva de la consulat sa semnez ca e documentul valabil "nelimitat".
Un cerc vicios nu alta....nu cred ca pot iesi din tara pina in august-septembrie dupa cum vad.

Mersi anticipat pentru orice sfat primit..

Tatiana

Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:11, 23 Iunie 2017
Solicitati o adeverinta de cetatenie de la Directia generala de Pasapoarte.
Nu puteati avea pasaport romanesc cu CNP fara sa aveti certificat de nastere. Pasaportul asa expirat este o dovada. Pana cand nu vi se clarifica statutul juridic fata de statul roman nu aveti cum sa primiti acte romanesti. Va indic sa solicitati un pasaport CRDS cu domiciliul in Marea Britanie. Ar trebui sa va clarificati actele de identitate engleze.
Termenul de 30 de zile este cat se poate de corect. In definitiv ati stat atatia ani iar acum le cereti tuturor sa se miste repede.
Ultima modificare: Joi, 20 Aprilie 2017
Justitiarul711, utilizator
Justitiarul711 a scris:

Solicitati o adeverinta de cetatenie de la Directia generala de Pasapoarte.

Aveti in vedere personal in Romania? Sunt in Marea Britanie si nu pot calatori caci nu am pasaport valabil.... Am solicitat prin consulat acu 6 saptamini....inca astept raspuns. NU stiu la care usi sa bat sa aflu cit va mai dura....
Ultima modificare: Joi, 20 Aprilie 2017
Oriela, utilizator
Pana una alta bateti la usa ambasadei. Dupa care mai vedeti dvs.
Bat ;))) mi-au zis "de cum primim raspuns va anunțam"...dar cînd....pe care "dial-up" s-a oprit raspunsul nu se stie...
Faceti o noua solicitare PAGINA WEB: www.pasapoarte.mai.gov.ro
Email: dgp.relatiipublice@mai.gov.ro

Alte discuții în legătură

2 cnp-uri valabile Oriela Oriela Spuneti-mi va rog la ce instant sa ma adresezi caci am 2 CNP-uri: unul dat cu (re)dobindirea cetateniei romane in 2001, inscris in pasaport, si al 2-lea cind ... (vezi toată discuția)
2 cnp-uri. ce e de făcut ca să rămân cu unul singur? Oriela Oriela Am dobindit cetatenia romana in 2001. Am primit pasaportul care are un CNP. a expirat in 2006, acum incerc sa il reinnoiesc. Am facut transferul ... (vezi toată discuția)
Acte pierdute, refacere din strainatate Muraras_1 Muraras_1 Prima data vreau sa doresc tuturor un An nou fericit si multa sanatate. Problema mea este urmatoarea: nu mai am nici un act care sa dovedeasca identitatea ... (vezi toată discuția)