avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... 2 CNP-uri. Ce e de făcut ca să rămân cu unul ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

2 CNP-uri. Ce e de făcut ca să rămân cu unul singur?

Am dobindit cetatenia romana in 2001. Am primit pasaportul care are un CNP.
a expirat in 2006, acum incerc sa il reinnoiesc. Am facut transferul certificatului meu de nastere (ca major) prin Ambasada Rom. la Chisinau si mi-au dat alt CNP #-o. Abia am aflat cu o seara inainte de a ma duce sa transcriu certificatul de casatorie strain.

Acu astep sunet de la consulatul Londrei...

S-a ma intimplat asa la cineva? ce nebunie.....trebuia sa le spun ca am deja CNP....nici nu m-am gindit sa fie problema....ggrrrrr...
Ultima modificare: Joi, 5 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Oriela , utilizator 21:55, 4 Octombrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Ambele CNP-uri incep cu 8. De fapt doar ultimele 4 cifre difera.
As prefera ca CNP-ul vechi sa fie anulat caci pașaportul e oricum expirat din 2006. Certificatul de naștere roman e făcut/transcris din mai anul curent. I sa dureze mai mult sa imi eșueze certificat de naștere nou :(
luiza2015 a scris:

In cazul persoanelor care au plecat din tara si nu s-au mai intors.
Trimeti o copie dupa vechiul pasaport sau dupa certificatul de nastere sau orice alt document in care este inscris CNP-ul. Le mentionati ca aveti deja un CNP. Solicitati sa verifice si sa anuleze ultimul CNP.CNP-urile pentru persoane straine are prima cifra 8 sau 9 .

Spuneti-mi va rog unde sa ma adresez cu problema asta? De la ambasada nu primesc nimic deja 3 saptamini astept. Si acu consulul mi-a spus sa nu-l mai presezi...ahem, de ce nu? I-am zis daca nu el- pe cine sa presez?
~ Conținut șters la cerere ~
Sa ne scrieti cum ati rezolvat.

Alte discuții în legătură

Clarificarea cetateniei romane dobindita in 2001 Oriela Oriela Buna ziua, Am o situatie neobisnuita si inafara de informatii utile pe care poate nu le cunosc inca, as vrea sa aduc la evidenta altora posibil in aceiasi ... (vezi toată discuția)
Refuz transcriere certificat de naștere al unui minor născut în uk din cauza numelui mamei, care nu și-a schimbat cartea de identitate după căsătorie. cum putem rezolva această situație? romania880913 romania880913 Buna seara! incerc sa va explic cat mai simplu. in 2016 ne-am insurat. Desi sotia mea si-a ales sa-si schimba numele, ca sa-mi ia numele de familie al meu, nu ... (vezi toată discuția)
Obtinere dovada cetatenie romana in vederea obtinerii cnp Elenacristina Elenacristina Buna ziua cum si de unde se obtine o dovada a cetateniei unei persoane cu dubla cetatenie - romana / americana, cu domiciliul un SUA, in conditiile in care am ... (vezi toată discuția)