avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare imobil prin credit bancar - sarcina sulta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare imobil prin credit bancar - sarcina sulta (compensare)

Buna ziua,

Ma aflu in urmatoarea situatie pentru care as dori un sfat. Am facut un antecontract de vanzare-cumparare, am platit avand in vederea achizitiei unui apartament insa nu pot obtine aprobarea juridica a bancii pana cand nu se va radia sulta pe care o are de platit vanzatorul, sarcina fiind inscrisa in CF. Vanzatorul mi-a spus ca nu ar trebuie sa fie probleme intrucat pana la semnarea contractului de vanzare-cumparare ar trebui sa faca aceasta radiere.

Situatia este in felul urmator. Vanzatorul a obtinut imobilul in instanta in urma unui proces de partaj, insa in urma partajarii a ramas cu aceasta sulta de plata, doar ca acelasi lucru s-a intamplat si cu celalalta parte, numai ca sulta celui care a pierdut imobilul este mai mare decat cea a vanzatorului. In acest caz, am inteles ca intervine compensarea sultelor care se faca prin executor judecatoresc. Vanzatorul a spus ca deja a initiat demersurile in acest sens si ca nu ar trebui sa mai dureze mai mult de cateva zile pana se va face si radierea din Cartea Funciara.

Rog sa-mi comunicati care este procedura prin care se face aceasta compensare a sultelor si cat ar dura. E necesar si acordul celeilalte parti?

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Se poate incheia un contract de vanzare cumparare cu preluarea sultei de catre cumparator eugen43 eugen43 Buna ziua, Va rog sa-mi raspunde-ti la urmatoarea intrebare : se poate incheia in contract de vanzare-cumparare in forma autentica cu preluarea sultei de ... (vezi toată discuția)
Cumparare locuinta; vanzatorul are de achitat sulta clau_dia_t clau_dia_t Am dori sa cumparam un apartament, dar vanzatorul M. E. ne-a spus ca are urmatoarele probleme: - M.E. a locuit cu parintii si a avut grija de acestia, ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare imobil luissiana luissiana Pt v-c unui imobil in rate (1 an) cand se transfera practic dreptul de proprietate, in momentul semnarii contractului sau la plata ultimei rate? cum este mai ... (vezi toată discuția)