Ma aflu in urmatoarea situatie pentru care as dori un sfat. Am facut un antecontract de vanzare-cumparare, am platit avand in vederea achizitiei unui apartament insa nu pot obtine aprobarea juridica a bancii pana cand nu se va radia sulta pe care o are de platit vanzatorul, sarcina fiind inscrisa in CF. Vanzatorul mi-a spus ca nu ar trebuie sa fie probleme intrucat pana la semnarea contractului de vanzare-cumparare ar trebui sa faca aceasta radiere.
Situatia este in felul urmator. Vanzatorul a obtinut imobilul in instanta in urma unui proces de partaj, insa in urma partajarii a ramas cu aceasta sulta de plata, doar ca acelasi lucru s-a intamplat si cu celalalta parte, numai ca sulta celui care a pierdut imobilul este mai mare decat cea a vanzatorului. In acest caz, am inteles ca intervine compensarea sultelor care se faca prin executor judecatoresc. Vanzatorul a spus ca deja a initiat demersurile in acest sens si ca nu ar trebui sa mai dureze mai mult de cateva zile pana se va face si radierea din Cartea Funciara.
Rog sa-mi comunicati care este procedura prin care se face aceasta compensare a sultelor si cat ar dura. E necesar si acordul celeilalte parti?