avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate incheia un contract de vanzare cumparare cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate incheia un contract de vanzare cumparare cu preluarea sultei de catre cumparator

Buna ziua,
Va rog sa-mi raspunde-ti la urmatoarea intrebare : se poate incheia in contract de vanzare-cumparare in forma autentica cu preluarea sultei de catre cumparator.
(in Cf -ul vanzatorului la sarcini este trecuta o sulta)Trebuie sa mentionez ca adresa beneficiarului sultei nu este cunoscuta ,el neparticipand la nici o sedinta cu toate ca sau facut toate demersurile legale pentru a fi instiintat,sentinta dandu-se in lipsa lui.
La dosar existand o adresa din anul 1992.(la care nu mai locuieste de 17 ani) fara nici un alt element de indentificare.

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 19 Octombrie 2009
eugen43, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 12:37, 19 Octombrie 2009
Buna ziua,

se poate; se poate chiar plati mai intai sulta si, pe baza unei promisiuni de vanzare sa se treaca la intocmirea actului autentic de vanzare cumparare ulterior.

Avocat Boncu
buna ziua!
sulta este un privilegiu asupra imobilului.
cel mai indicat ar fi sa se achite sulta pentru a se radia din CF imobilului.
incheiati un antecontract de vanzare cumparare, iar cu banii obtinuti achitati sulta.
dreptul de a cere sulta se prescrie intr-un tremen de 3 ani, dareste foarte posibil ca tot in acest termen imobilul sa fie executat silit pentru obtinerea sultei.
Cel mai indicat este sa fie platita sulta si radiata sarcina din cartea funciara. Preluarea imobilului cu acea sulta nu inseamna ca luati un apartament cu credit ! Puteti fi executat pentru neplata sultei, de aceea este recomandat intai sa se plateasca sulta!B-)
Ultima modificare: Luni, 19 Octombrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Da.
Poate exista un contract de vanzare cumparare afectat de o modalitate a actului juridic , in speta, de o sarcina.
Insa varianta expusa de colegi mai sus e cea mai avantajoasa.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil in urma partajului, plata sultei MihaiStefanel MihaiStefanel Buna seara tuturor! O sa incerc sa scriucat mai pe scurt si cat mai clar, astfel incat si raspunsurile sa fie pe masura. Un partaj ce s-a solutionat cu ... (vezi toată discuția)
Radiere din cf ana301 ana301 buna ziua.puteti sa ma ajutati va rog?in urma unui proces de succesiune a fost inscrisa in cf o sulta si doua somatii pt executare silita . banii au fost ... (vezi toată discuția)
Antecontract sau nu? floryosman floryosman am castigat o garsoniera pe legea 85/1992 mi sa spus ca in nainte de contractul vanzare-cumparare instanta cere un antecontract este posibil sau vrea sa ma ... (vezi toată discuția)