avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Antecontract sau nu?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Antecontract sau nu?

am castigat o garsoniera pe legea 85/1992 mi sa spus ca in nainte de contractul vanzare-cumparare instanta cere un antecontract este posibil sau vrea sa ma fraiereasca?
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2012
Gabriela Mihai, Avocat
Cel mai recent răspuns: Marius Negut , Consilier juridic 22:03, 11 Ianuarie 2012
Daca imobilul este vandut la semnarea contractului de vanzare cumparare incheiat in forma autentica, nu mai este nevoie de antecontract,deoare ce se face plata si predare imobilului in acel moment.
Antecontractul este o promisiune de a vinde catre un cumparator,dar prin incheierea lui nu inseamna ca la vanzare, daca se primeste un pret mai bun de la o terta persoana nu se poate vinde acesteia.
Daca se incheie un antecontract cu sulta si imobilul este vandut altei persoane,se va restitui sulta.
Contractul de vanzare - cumparare se incheie la notar nu in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa verific o garsoniera la cumparare mariuscilin mariuscilin BUNA ziua Doresc sa cumpar o garsoniera si nu stiu foarte bine procedurile de verificare cum ma pot asigura ca ,garsoniera nu este ipotecata , este achitata ... (vezi toată discuția)
Promisiunea de vanzare eugen43 eugen43 1-In cazul in care proprietarul care a incheiat o promisiune de vanzare a decedat ,mostenitorul legal este obligat sa sa respecte promisiunea sau nu? 2-Daca ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde un imobil de către promitentul cumpărător după semnarea antecontractului? Hidegtudor Hidegtudor Bună ziua! Am o nedumerire și aș aprecia dacă m-ați putea lămuri. Dacă vreau sa cumpăr um apartament de la o persoană, ma înțeleg cu el și ii dau ... (vezi toată discuția)