Bună ziua!
Am o nedumerire și aș aprecia dacă m-ați putea lămuri.
Dacă vreau sa cumpăr um apartament de la o persoană, ma înțeleg cu el și ii dau un avans și facem un antecontract, iar apoi, înainte de a finaliza tranzacția, am ocazia sa vând apartamentul cu un profit, ar fi o modalitate legala? As dori și sa evit taxele de la notar în momentul în care eu cumpăr apartamentul. Ar fi vreo modalitate de redactare a antecontractului în momentul când eu cumpăr?
Mulțumesc anticipat!
raluk0207
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu. Dvs deveniți proprietar numai fin momentul semnării contractului de vânzare cumpărare. Cat timp nu aveti aceasta calitate, nu puteti vinde apartamentul.
Un antecontract este o promisiune de vânzare, ocazie cu care se achita un avans din prețul vânzării. Antecontractele nu sunt translative de proprietate. Dreptul dvs de proprietate nu se va înscrie la Cartea Funciară pe baza unei promisiuni.
Cel mult puteti cesiona către un terț drepturile dvs decurgand din antecontract, dar nu veti putea obține prețul întregului imobil, cu doar suma achitată ca avans.
Si da, e NECESAR sa perfectati contractul legal. Fie la notar, fie pe cale judecătorească, cu toate taxele aferente.
Nu exista nicio modalitate legala,contractul de vanzare cumparare sub sanctiunea nulitatii absolute trebuie incheiat in forma autentica!Nu puteti vinde decat dupa incheierea contractului de vanzare cumparare in forma autentica si inscriere la CF.Promisiunea bilaterala de vanzare cumparare(antecontractul) nu este translativa de proprietate.