avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua!Am 30 de ani,locuiesc in Bucuresti impreuna cu fratele meu si parintii mei .Am nevoie urgent de apartament,deoarece fratele meu mai mare face crize psihotice foarte des(mi-e frica sa mai locuiesc cu un astfel de ''om''). Intrebarea mea este: matusa si unchiul meu va putea sa-mi dea mie mostenire apartamentul lor din Constanta?Ce alte solutii recomandati? ''Prima casa''?Am auzit ca varsta maxima pt 'prima casa' trebuie sa fie 65 de ani(tatal meu are 69).Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 21 Aprilie 2017
laurentiuluca, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 18:34, 21 Aprilie 2017
Veti avea drept de mostenire la casa unchiului daca ei nu au mostenitori directi. Oricum inaintea dvs este tatal dvs, apoi sunteti dvs si fratele cel bolnav.

Mostenirea presupune sa dobanditi bunul la momentul decesului lor, nu mai inainte. Va pot face un testament sau un act de vanzare cu intretinere sau donatie, dar astea tb sa le discutati cu ei si nu cu noi pe forum.

La fel pt accesarea unui credit bancar va tb sa discutati in concret cu bancile pt a vedea in functie de veniturile dvs daca va incadrati sau nu la vreo varianta de credit, inclusiv prima casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog urgent informatii despre succesiune/mostenire Corina Macovei Corina Macovei Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez in urmatoarea situatie: 1. Matusa mea (sora tatalui) a ramas vaduva din anul 2000.Mentionez faptul ca ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune? goghita goghita Am ingrijit mai multi ani pe unchii mei (matusa e sora bunicii, pe linie materna). Nu aveau copii. Matusa, ruda mea de sange, de altfel a decedat. Dupa 6 ... (vezi toată discuția)
Succesiune si mostenire Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez in urmatoarea situatie: 1. Matusa mea (sora tatalui) a ramas vaduva din anul 2000.Mentionez faptul ca ... (vezi toată discuția)