avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturi cuvenite soției pentru îngrijirea a doi ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturi cuvenite soției pentru îngrijirea a doi copii

Soțul meu este unic intretinator al familiei. Și-a făcut multe datorii și nu mai aduce banii necesari acasă pentru întreținerea mea, a familiei, și plata facturilor și obligațiilor către stat. cum asi putea proceda sa-mi revină parte din retribuția lui pentru a rezolva aceste probleme?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:54, 25 Aprilie 2017
Nu există lege pentru aşa ceva.
Singura posibilitate de a ieşi din impas ar fi să vă angajaţi în timp ce copiii sunt la grădiniţă, şcoală sau în ingrijirea bunicilor sau a unei rude.
Pt ce anume au fost facute datoriile alea ?
Și-a cumpărat o mașină pe numele lui
masina e bun comun, asa ca si datoria e comuna. Sotii isi datoreaza intretinere unul altuia, si datoreaza in solidar intretinere copiilor, adica nu e numai el responsabil cu adusul banilor acasa.
In afara de masina care este bun comun eu sunt de parere ca ati putea cere intretinere pentru minori prin proces daca el realizeaza venituri dar nu cotizeaza in casa...
Poate fi un proces destul de complicat dar cred ca ati putea avea castig de cauza...
Si daca are venituri mari ar putea sa va fie de mare ajutor...mai ales ca nici alta varianta nu se intrevede...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in impas panzarumitica panzarumitica casatorie in impas. se intentioneaza un divort. conditii: datorii de 35000 lei din care rezulta o rata de 720 lei pe luna timp de inca 8 ani, o descoperire de ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere: care e cota corectă când părintele nerezident mai are un copil din căsătoria actuală? Dalinacristina Dalinacristina Buna ziua. Va rog sa ma ajutați cu o speță. Tatăl are 2 copii, unul din prima căsătorie, major, la facultate, 20 ani, si o minora din a doua căsătorie. ... (vezi toată discuția)
Custodia copiilor mary2013 mary2013 Buna ziua,in urma unui divort,daca ar fii,cui ii s-ar incredinta custodia copiilor minori,daca eu ,mama,nu am casa,si un servici stabil deocamdata,iar tatal ... (vezi toată discuția)