avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia copiilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia copiilor

Buna ziua,in urma unui divort,daca ar fii,cui ii s-ar incredinta custodia copiilor minori,daca eu ,mama,nu am casa,si un servici stabil deocamdata,iar tatal copiilor are casa parintilor lui,dar deocamdata nu pe numele lui,si are si un serviciu stabil.De ce se tine cont la proces?
Cel mai recent răspuns: mary2013 , utilizator 21:33, 8 August 2013
dacă tatăl copiilor nu demonstrează că sunteți un pericol pentru copiii dvs. autoritatea părintească (custodia) se va împărți între cei doi părinți. asta înseamnă că veți avea aceleasi drepturi și obligații, indiferent cât aveți salariul.
va trebui totuși ca instanța să decidă cu cine dintre dvs. vor locui copiii - va decide în funcție de interesul superior al copiilor.
la proces se va ține cont de tot ce ar putea fi considerat benefic pentru copii.
vă dați seama că dacă el va proba că are unde să-i crească și că dvs. stați pe stradă, va fi un plus pentru el.
Ultima modificare: Marți, 6 August 2013
lara12, utilizator
El sta la tara,acolo are casa parinteasca,nu are conditii de crestere a copiilor,eu stau in bucuresti,cu chirie cei drept,dar au mai multe conditii,decat au acolo.
Trebuie sa aveti contract de inchiriere legal, pentru o perioada mai mare(macar cat tine procesul) si sa dovediti ca aveti venituri pentru intretinerea copiilor, plus timp sa va ocupati de ei.
Veniturile pot fi din salariu, sustinerea parintilor, rudelor, mosteniri, cont in banca substantial, etc.
Puteti sa aratati ca la ingrijirea copiilor va ajuta mama, matusa, sora, verisoara...
exact. să căutați și martori credibili care să vă susțină declarațiile.
de asemenea, e foarte important unde au locuit copiii până la divorț, cine i-a îngrijit, unde merg la școală.
nu-i prea frumos ce vă sfătuiesc, dar dacă nu-i grabă cu divorțul, amânați până ce aveți toate atuurile.
1. contract ferm de închiriere cum zice mai sus martonze
2. loc de muncă
3. copiii la școala sau grădiniță la București
4. bani pentru un avocat serios
țineți minte că cei de la protecția copilului vă vor face o anchetă acasă și dvs și tatălu copiilor pentru a vedea care sunt condițiile pe care le oferiți.

și hai să vă dau și un sfat ... frumos ... dacă simțiți că sunt șanse să vă puteți înțelege cu el, puteți divorța la notar. dacă își iubește copiii, îi va lăsa cu mama lor și vă va ajuta să-i creșteți.
una e să meargă la școală la bucurești și alta la țară.
Multumesc frumos pt raspuns...se poate divorta la notar,daca avem copii minori,pt ca din cate am inteles,desfacerea casatoriei la notar este posibila daca nu exista copii minori

Alte discuții în legătură

Abandon de domiciliu familiar Agavrilesei  Alexandra Agavrilesei Alexandra Buna seara, as dori sa inteleg ce fel de plangere se poate face impotriva unei mame care si-a abandonat domiciliul familiar lund cu ea unul din copii minori si ... (vezi toată discuția)
Divort care implica un copil angheldanielalaura angheldanielalaura Buna seara,numele meu este Ifteme Daniela Laura sunt casatorita de 4 ani si 3 luni dar toata relatia mea cu sotul este de 9 ani si 3 luni,in urma cu aproape 2 ... (vezi toată discuția)
Oare e abandon de famile ? iulia_erika iulia_erika AM PLECAT DE ACASA IN STRAINATATE CU ACORDUL TATALUI COPIILOR CU CARE STAM IMPREUNA DAR NU SUNTEM CASATORITI SI DUPA CATEVA LUNI A INCEPUT CU GELOZIA .TRIMIT ... (vezi toată discuția)